bijtkettingen en kauwkettingen voor rust en concentratie

Heb je een kind wat zich slecht kan concentreren, steeds overal aan friemelt en op kauwt. Denk dan eens aan bijtkettingen en kauwkettingen. Die kunnen zorgen voor meer rust en concentratie.

Lieve wiebelkontjes

We kennen allemaal wel zo’n wiebelkontje, die het liefst de hele dag aan het friemelen en frunniken is. Voordat je het weet ligt een pen weer helemaal uit elkaar, zijn de potloden compleet kapot gekauwd of zijn de nagels compleet weggekauwd. Kan best lastig zijn voor het kind. Vooral omdat we in een samenwerking leven waarbij je op school toch vooral veel moet stil zitten en luisteren. En dat kan een flinke uitdaging zijn.

Bijtkettingen en kauwkettingen

Wist je dat door iets in je handen te hebben, door juist ergens aan te friemelen en frunniken je je beter kunt concentreren. Daarom zijn bijtkettingen en kauwkettingen ook zo’n fijne uitvinding. Als kinderen of volwassenen de neiging hebben om te bijten. Als het nou op je nagels is, op een pen of op je mouw, dan kunnen bijtkettingen en kauwkettingen een uitkomst zijn. Naast dat ze er vaak erg leuk uit zien zijn ze veilig om op te kauwen.

Educadora webshop

Naast een ruim assortiment bijtkettingen en kauwkettingen heeft de webshop Educadora een groot assortiment in hulpmiddelen bij concentratie, motorisch en sensorisch speelgoed, en therapeutische hulpmiddelen. En aan mij de loodzware taak om een aantal dingen uit te zoeken ­čśë

  1. Sensorisch Speelgoed: Bubber en Madmattr. Beide een soort van klei/zand. Voelt lekker in de handen.
  2. Motorisch speelgoed: Bilibo. Kan helpen met het oefenen van de grove motoriek. Kinderen kunnen er in wiebelen, op staan en mee spelen.
  3. Motorisch speelgoed: Regenboog stenen: kinderen oefenen in de fijne motoriek, stapelen, wegen en sorteren.
  4. Motorisch speelgoed: Crayon rocks. De Crayon Rocks zijn bedoeld voor kinderen die moeite hebben normale krijtjes in de juiste pengreep vast te houden. Deze krijtjes versterken de spieren in de hand en zorgen daardoor voor een goede basis om te leren schrijven.

Water beads

Dit item wilde ik toch graag even apart benoemen. Hier heeft Gijs serieus de hele middag mee gespeeld. Water beads zijn een soort kleine balletjes die zich volzuigen met water. Je krijgt een soort van .. Ja, hoe leg ik het uit.. Gladde balletjes. Hoe dan ook, het zorgt hier thuis voor ├║ren vermaak. Eerst met de handen er in, daarna had ik er bakjes bij gelegd en op het laatst scheurden de auto’s door de balletjes. Oftewel, een groot succes!

Wist je dat je met scheerschuim ook heel goed sensorisch kan spelen? Ik zette al eens 8 activiteiten met scheerschuim op een rij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.