1 jaar curly girl methode

1-jaar-curly-girl-ethode

Wie mij al langer volgt weet dat ik ben begonnen aan de curly girl methode. Ik vertel je vandaag hoe 1 jaar curly girl methode bevalt. Welke producten gebruik ik, hoe vaak was ik mijn haar en wat er wel en niet goed gaat.

1-jaar-curly-girl-methode

Vooral het begin was erg lastig. Het uitzoeken van producten en manieren om te werken is echt ingewikkeld. Ik had soms echt de neiging om een schaar in mijn haar te zetten, zo frustrerend was het soms. Er was ook een moment dat ik echt ben gestopt. Na een paar weken toch geprobeerd het weer op te pakken met andere producten en een andere manier van werken. Voor mij betekende dat, dat ik de föhn links liet liggen en heel weinig proteïne moest gebruiken. Langzaamaan lukte het toch weer en kan ik zeggen dat ik ondertussen heel blij ben met mijn haar.

1 jaar curly girl methode

Ik durf wel te zeggen dat mijn krullen goed zitten. Ik was mijn haar zo ongeveer om de 4/5 dagen. Meestal doe ik dit met een reinigende crème spoeling (de K3 spoeling van de Kruidvat), en 1 keer in de 2 tot 3 weken was ik het met shampoo (babyshampoo van de Lidl). Daarna kam ik mijn haar goed uit en smeer ik er héél veel Novex mystic black leave-in in. Met een borstel probeer ik mooie krullen te vormen en laat ik het zo ongeveer voor 50% aan de lucht drogen.

Daarna doe ik er een klein handje leave-in met proteïne in zodat mijn krullen niet te slap worden. Het nadeel is dat als ik er te veel van gebruik dat mijn haar dan gelijk begint te pluizen. Een heel klein beetje is voor mij dan al genoeg. Ik laat mijn haar drogen en tegen de tijd dat het zo goed als droog is doe ik krullencrème van niveau in mijn haar.

Nadelen van de curly girl methode

Ik ga eerlijk zijn, mijn krullen zijn mooi maar er zitten toch ook wat nadelen aan. Zo heb ik nog altijd een beetje pluizig haar. Ik had gehoopt dat dat weg zou zijn maar dat is gewoon niet het geval. Natuurlijk wel véél minder maar helemaal weg gaat het niet. Het tweede nadeel vind ik dat het ontzettend veel tijd kost. Het begint me ook best wel wat tegen te staan. Elke keer weer die hele routine afhandelen om het na een dag of 4 weer te doen. In het begin vond ik het vooral een uitdaging. Nu echt niet meer.

Voordelen van de curly girl methode

Een groot voordeel is dat mijn haar mooier krult in vergelijking met een jaar geleden. Naast dat blijft mijn haar ook veel langer mooi krullen. Op de eerste 2 dagen kan ik mijn haar zonder problemen los dragen, op de derde en vierde dag doe ik mijn haar meestal half los of vast. Voorheen droeg ik het 1 dag los en 1 dag vast en dan waste ik mijn haar alweer. Voor nu ben ik tevreden en ga ik zeker nog door.

4 Comments

 1. Hoi Elke,
  Ik heb de 2 producten die je hier noemt net besteld. Ik ben heel benieuwd wat dat gaat doen voor mijn haar. Je noemt ook ‘krullencreme van niveau’. Welke gebruik je daarvoor? Ik heb namelijk al zoooooveel geprobeerd…..
  Ik hoor het graag van je.
  dankjewel

  1. Er is 1 krullencreme van Nivea. Is te koop bij Kruidvat of Trekpleister 🙂

 2. Hallo Elke,

  Heb je de krullenkapper wel eens geprobeerd? Ik ga sinds een paar jaar en nergens anders meer! Er zijn er niet zo veel in Nederland maar zoek maar eens op het curlsys systeem. Zelf ga ik bij Belle Et Beau in Valkenburg (Limburg). Het lijkt prijzig maar omdat ik maar eens in het half jaar hoef te gaan (mijn kappers woorden!) valt het in verhouding enorm mee.

  Succes met je krullen en natuurlijk je zwangerschap!

  Diana

  1. Ja heb ik geprobeerd. Is inderdaad wat aan de prijs maar vind het inderdaad het geld wel waard 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.