6 Tips – De kinderkamer low budget inrichten

Dat je echt geen honderden euro’s uit hoeft te geven aan een leuke kamer is iets waar ik ondertussen ook achter ben. Daarom 6 tips om de kinderkamer low budget in te richten.

kinderkamer-low-budget-inrichten

Duur inrichten?

De babykamer van Gijs heb ik met hele dure spullen ingericht. Duur behang en dure meubeltjes. Achteraf dacht ik, wat gestoord eigenlijk. Alsof die baby het wat uit maakt hoe duur dat behang is. Het zullen de hormonen wel zijn geweest. Bij Gijs’ voertuigenkamer heb ik het anders aangepakt. Van te voren heb ik goed nagedacht over de ruimte, inrichting en meubelen en kwam ik tot de conclusie dat deze kamer ontzettend leuk is geworden. En dat met een low budget. Hier mijn tips!

De kinderkamer low budget inrichten

1. Kies een kleur of thema

Je begint met een leeg canvas. Mij helpt het altijd om een bepaalde kleur, sfeer of een thema als basis te nemen. Bij Gijs’ kamer was het de kleur ‘early dew’ in combinatie met zwart en wit. Bij de speelkamer ging ik juist voor een junglethema. Zodra ik de basis weet kan ik daaruit voort borduren.

kamer-early-dew
2. Pin, pin en pin

Als ik een basis in mijn hoofd heb spendeer ik vervolgens úren op Pinterest. Je hoeft het wiel echt niet zelf uit te vinden. Duizenden ideeën zijn er te vinden. Mensen denken vaak dat ik alles zelf verzin maar Pinterest is mijn inspiratiebron.

3. Spelen met de muren

Als je de kwasten toch al uit de schuur hebt gehaald waarom maak je er dan niet gelijk iets bijzonders van? Dat kan natuurlijk door op verschillende manier te verven, maar denk ook eens aan muurstickers.

4. Marktplaats en Kringloop

Je moet er tijd voor hebben maar zeker ook lol in hebben. Ik vind het leuk om op Marktplaats te zoeken naar iets leuks wat ik op kan knappen. Of om naar de kringloop te gaan en te kijken naar grappige dingetjes die leuk bij het kamertje passen. Wat leuke schilderijtjes, vintage speelgoed wat ik neer kan zetten voor de sier of een leuke poef of zitzak die ik na een keer wassen neer kan zetten.

5. Opknappen

En die oude kast van je oma? Past die niet perfect bij je nieuwe inrichting als je hem een likje verf geeft? Vaak zijn dat soort oude meubelen prima geschikt om op te knappen.

6. Accessorizes

Kijk heel gericht naar leuke accessorizes. Spulletjes die net een beetje extra geven aan de kamer. Een paar leuke posters, wat leuke sierkussens of een mooi vloerkleedje. Je zult zien dat dit goed kan op een minimaal budget.

*Samenwerking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.