10 vegetarische kindvriendelijke recepten en tips

Laatst vertelde ik aan jullie dat ik het zo lastig vind om vegetarische kindvriendelijke recepten te vinden. Ik zette lekkerste recepten op aanraden van mijn volgers op een rijtje.

kindvriendelijke-vegetarische-recepten

Vegetarisch eten

Hoe ouder ik word hoe meer ik mijn steentje probeer bij te dragen aan het milieu. En daarom probeer ik zo 1 tot 2 keer in de week vegetarisch te eten. Sinds ik een lactose intolerantie heb is dat nog een beetje lastiger geworden. Ik kocht namelijk altijd van die kaasdingen, die vond ik super lekker. Maar aangezien dat nu wegvalt ben ik een beetje zoekend. Vandaar dat ik jullie om tips vroeg. Speciaal voor jullie een aantal lekkere vegetarische kindvriendelijke recepten en tips op een rijtje.

Vegetarische tips

Vervangen is simpel

Maak je bijvoorbeeld regelmatig spaghetti met gehakt? Vervang dan simpelweg de gehakt voor vegetarische gehakt. Kun je natuurlijk ook met andere dingen doen. Eet eens bami met stukjes ei of stamppot met vegetarische rookworst.

Vlees wordt vega

Eigenlijk hebben alle supermarkten tegenwoordig wel goede vleesvervangers. Ik vond de kaasdingen van de Jumbo altijd heel lekker. Maar hoorde dat de Lidl ook lekkere vervangers heeft.

Pakjes

Op bijna alle kant en klare pakjes staan ook vegetarische suggesties. Geen moeilijk gedoe maar toch een lekkere maaltijd.

Leestip: 10 kindvriendelijke zomerse recepten

vegetarische kindvriendelijke recepten

Antilliaanse Pompoen Pannenkoeken

Volgens mij zijn bij kinderen Pannenkoeken altijd een goed idee. Dat er ondertussen een flinke lading pompoen in zit daar hebben we het maar even niet over.
Lactose vrije tip: vervang de melk door lactose vrije melk of amandelmelk.

Falafel

Ik ga eerlijk zijn, ik heb dit 1 keer gegeten en vond het vreselijk vies. Maar omdat Falafel meerdere keren genoemd werd vond ik het gepast om het er bij te noemen. Natuurlijk kun je Falafel kant en klaar kopen. Maar je kunt het net zo goed zelf maken.
Dit gerecht is van zichzelf melkvrij.

Bonenschotel met taco’s

Er zijn heel veel variaties op dit recept. Als tip kreeg ik om in plaats van gewoon gehakt, vega gehakt toe te voegen.
Lactose vrije tip: Veel harde kazen zijn van zichzelf lactose vrij of lactose arm. Ook heb je van Arla en MinusL lactose vrije kaas.

kindvriendelijke-vegetarische-gerechten

Pasta Pesto

Pesto is een smaak waar veel kinderen toch wel gek op zijn. Cherrytomaten roosteren in de oven na ze gemarineerd te hebben in olie met geperste knoflook en Italiaanse kruiden.. Ongeveer half uurtje op 200 graden (afhankelijk van de oven).
Spaghetti koken, afgieten en hier groene pesto (hoeveelheid naar wens) aan toevoegen. Als alle pasta bedekt is door de pesto vervolgens geroosterde pijnboompitjes, rucola en Parmezaanse kaas snippers erdoor doen. Zout en peper en als finishing touch de Cherrytomaatjes bovenop.
Lactose vrije tip: Parmezaanse kaas is heel erg laag in lactose. De meeste mensen kunnen dit goed verdragen. Ik heb hier een pestorecept gevonden zonder lactose.

Plaattaart

Lijkt op pizza? Moet goed komen met de kinderen dacht ik. Er zit niet heel veel groente op dus ik zou er zelf nog een salade naast serveren.
Lactose vrije tip: Vervang de ricotta door kaas die kan smelten die je wel kunt verdragen.

Wraps

Wraps zijn met allerlei dingen te vullen en vind ik persoonlijk erg lekker. Hier een paar vegetarische suggesties:
– koude groente, sla, feta, pesto.
– Griekse yoghurt, sla, zwarte bonen, mais en kruiden
– 1/2 avocado, kikkererwten, komkommer, zuivelspread

Tomatensoep

Een recept uit eigen hand mag natuurlijk niet ontbreken. Tomaten in een pan aanbakken, uitje en knoflook erbij. De hele boel pureren, een beetje room er bij en om het af te maken een schep bruine suiker. De kinderen zullen het heerlijk vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.