Mijn ervaring met Pieter Pot

Mijn-ervaring-met-Pieter-Pot

Verpakkingsvrij boodschappen bestellen? Ik vertel je hoe het werkt en over mijn ervaring met Pieter Pot.

Mijn-ervaring-met-Pieter-Pot
Pin mij!

Waarom verpakkingsvrij?

Ja, juf Elke vertelt even een geschiedenislesje. In 1907 maakt de Belgisch-Amerikaanse Leo Baekeland het eerste volledig synthetische plastic uit aardolie. Vanaf dan begint plastic overal op te duiken. Het is goedkoop, makkelijk om te maken en het materiaal lijkt oneindig mee te gaan. En daar zitten we dus gelijk al met ons probleem. Plastic afval duikt overal op en wordt niet of nauwelijks afgebroken door de natuur. Tegenwoordig wordt in veel gemeentes het plastic afval gescheiden. Maar de manier waarop we plastic afval inzamelen en gebruiken heeft nog weinig effect op het milieu volgens het CBS. Ik kan hier nog wel uren over praten maar 1 conclusie mag duidelijk zijn. We moeten alternatieven zoeken voor plastic.

Leestip: Zelf een bijenwasdoek maken

#meiplasticvrij

Pieter Pot daagt iedereen uit om mee te doen met #meiplasticvrij. Oftewel proberen zoveel mogelijk plastic te bannen uit ons leven. Neem je eigen fruitzakjes mee naar de winkel, doe je broodje in een broodtrommel in plaats van een boterhamzakje of maak een grote stap en bestel verpakkingsvrij bij Pieter Pot.

Mijn-ervaring-met-Pieter-Pot

Wat is Pieter Pot?

Pieter Pot is een online supermarkt dat zijn producten in heel Nederland thuisbezorgd. Je bestelling wordt in glazen voorraadpotten bezorgd waar statiegeld op zit. Een volgende bestelling lever je de potten weer in en krijg je je statiegeld terug. Pieter Pot wast de potten en hergebruikt ze weer. Ze willen duurzaam makkelijk maken.

Mijn ervaring met Pieter Pot

Het bestellen

Eerst maar eens een rondje kijken op de website. Het assortiment bestaat vooral uit droogwaren als bloem, koffie en pasta. Maar ook oliën, beleg, badkamerproducten en snacks. Bestellen gaat makkelijk. Je kunt precies zien voor hoeveel euro in je mandje zit en hoeveel statiegeld daaroverheen komt. Dat vind ik fijn, geen verrassingen achteraf. Als ik wil bestellen kan ik kiezen uit een dag en tijdvak van een paar uur.

Het bezorgen

Ik kreeg een paar keer van te voren een herinnering via de mail en via mijn telefoon. Nu was ik het niet vergeten maar ik vond het erg handig. De artikelen werden netjes binnen het tijdvak geleverd in mooie jute tassen.

De producten

Door de potten ziet het er ontzettend aantrekkelijk uit. De artikelen zijn hartstikke goed. De suiker is gewoon suiker maar dan in een pot. En dat geldt voor alle producten. De chips is goed krokant (ja moet je toch even testen) en de koffie is gewoon vers.

Voor herhaling vatbaar?

Een dikke ja! Ik denk dat ik misschien maandelijks of om de maand een flinke portie met droogwaren insla als koffie, thee, suiker en dat soort dingen. Ik hoop dat ze in de toekomst hun assortiment gaan uitbreiden zodat je bijvoorbeeld keus hebt uit meerdere merken koffie. Of nog beter, dat ze hier in het dorp een winkel open waar je je eigen doosjes en potjes mee naar toe mag nemen en vol mag scheppen. Ze mogen wel bellen als ze nog ideeën zoeken 😉

Kortingscode Pieter Pot

Ben je om? Gebruik de code ‘ELKE10’ voor €10,- korting op je bestelling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.