De knikkerbaan van Hubelino – Leuk en leerzaam

Ik ben echt fan van de knikkerbaan van Hubelino. Maar wist je dat het niet alleen heel erg leuk is maar dat kinderen er ook ontzettend veel van leren?

Wat is de Hubelino knikkerbaan

Ik begin bij het begin. Wie mij al wat langer volgt heeft mijn lyrische blog over de Hubelino Knikkerbaan misschien al wel eens gelezen. De knikkerbaan van Hubelino hoort toch echt bij mijn persoonlijke favorieten wat speelgoed betreft. Niet voor niks staat hij in het lijstje met ‘speelgoed waar je kind járen mee kan spelen‘. Leuk voor kleuters maar ook nog voor kinderen uit de bovenbouw. Het past op Lego Duplo en is ook nog eens ontzettend leerzaam. Wist je dat de knikkerbanen ook in het onderwijs ingezet kunnen worden? De lesbrief sluit aan bij de kerndoelen van het techniekonderwijs.

Mama moet natuurlijk ook even bouwen 😉

Waarom is de knikkerbaan van Hubelino zo leerzaam?

Hoe werkt een knikkerbaan?

Met de knikkerbaan van Hubelino leren kinderen eigenlijk spelenderwijs hoe zo’n knikkerbaan eigenlijk werkt. Onder het bouwen komen kinderen er achter wanneer een balletje flinke vaart heeft en wanneer het balletje niet hard genoeg rolt. En als je nou eens een extra heuveltje maakt? Wat gebeurt er dan? Eigenlijk leren ze spelenderwijs over zwaartekracht.

Kijken en nabouwen

Voor het nabouwen van een voorbeeld wordt er inzicht van je gevraagd. Je moet goed kijken en precies werken.

Vrij bouwen

Vrij bouwen is ook zeker niet makkelijk. Nog te lastig voor de meeste kleuters maar voor kinderen vanaf een jaar of 7/8 zeker te doen. Het leert kinderen om probleemoplossend te denken en om te gaan met frustraties. Bij grote kinderen kun je bepaalde eisen stellen. De knikkerbaan moet minimaal 5 etages hoog zijn, moet naast omlaag ook 1 keer omhoog gaan of moet minimaal 1 meter lang zijn.

Hubelino past op Lego Duplo

Top spul!

Je hoort het al. Ik ben ontzettend enthousiast. Gijs is nog lekker aan het experimenteren met het spelen met de baan. Hij vindt het kijken naar de balletjes die door de baan sjezen nog geweldig interessant. Het leukste is om zoveel mogelijk balletjes tegelijk door te baan te laten gaan. En het leuke is dat dit waarschijnlijk over een jaar, 3 jaar en 5 jaar ook nog leuk is. Een goede investering dus.

Hoera! De knikkerbaan werkt

Uitbreiden

Het leuke van de knikkerbaan is dat je verschillende uitbreidingsets kunt krijgen. Leuk voor een verjaardag of 5 december. Met zo’n soort toevoeging hebben kinderen weer een nieuwe uitdaging wat in ons geval weer zorgt voor uren speelplezier. Ik heb 1 set dan ook bewaard voor Sinterklaas. Ik weet zeker dat een jongetje daar heel blij van gaat worden.

2 uitbreidingsets van Hubelino

Korting

Ben je net zo enthousiast als ik ben? Koop dan de knikkerbaan bij Robbiestoys en gebruik de kortingscode ELKEBLOGT en krijg 15% korting 🙂

*De artikelen in deze blog zijn gekregen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.