Speelgoed waar je kind jaren mee kan spelen

goedkope-treinkaartjes

Voor een verjaardag of 5 december wil ik het liefst speelgoed kopen waar mijn kind jaren mee kan spelen.

Iedereen kent wel speelgoed wat ontzettend hype gebonden is. Je hoort mij ook zeker niet zeggen dat dat hier in huis niet te vinden is. Wel probeer ik voor de verjaardag en Sinterklaas speelgoed aan te schaffen waar Gijs jaren mee kan spelen. Van dat speelgoed wat af en toe weer de kast in gaat en dan een paar maand later weer tevoorschijn komt. Van dat speelgoed dat je wilt bewaren voor de volgende generatie of waar je in ieder geval nog leuk op kunt verdienen als je het verkoopt. Goed en uitdagend speelgoed dus!

Speelgoed waar je kind jaren mee kan spelen

Lego

Lego vind ik wel het ultieme speelgoed wat altijd leuk blijft. Je hebt natuurlijk Lego Duplo, Lego Friends, Lego City en zelfs Technisch lego. En geef toe, jij zit net zo goed je droomhuis te bouwen van Lego ­čśë Hoe dan ook blijft het goed en tijdloos.

Wobbel

Een wobbel is zo leuk omdat het geschikt is voor jong en oud. Daarnaast staat het ook nog eens ontzettend leuk in huis. Het enige nadeel vind ik dat het een enorme investering is. Ik schreef al een eens een uitgebreid artikel over de Wobbel.

Knikkerbaan

Je hebt natuurlijk knikkerbanen in allerlei soorten en maten. Persoonlijk favoriet is Hubelino. Past op Duplo en blijft jaren leuk. Houten knikkerbanen zijn natuurlijk ook duurzaam en leuk.

hubelino-basisset

Houten trein

Een houten trein is een goede investering. Ik heb zelf een groot deel van onze trein van Marktplaats gehaald. En bij mijn ouders speelt Gijs met de houten trein van mijn kleinere broertje.

Houten blokken

Is het een kasteel? Een huis? Of toch een toren. Met de kleintjes begin je met de grote blokken. Zodra ze ouder worden zijn blokken als Kapla ontzettend leuk.

Playmobil

Als je een kind hebt wat houdt van rollenspel dan is dit perfect speelgoed. Met de poppetjes kun je natuurlijk alles beleven.

K’nex

Voor kinderen die technisch zijn ingesteld is K’nex leuk. Auto’s maken, machientjes maken, en dat kan ook nog elektrisch aangedreven worden.

Poppenhuis

Hier thuis heb ik een hele tijd geleden mijn eigen oude poppenhuis opgeknapt. Zo af en toe komt ie weer tevoorschijn en wordt er weer even mee gespeeld.

3 Comments

  1. Sowieso playmobil! Mijn dochter heeft nu een aantal Maileg muisjes. Deze kun je uitbreiden met hele kleine accessoires, maar is leuk van 1,5 tot een jaar of 7 denk ik.

    1. Dat ken ik helemaal niet! Wat leuk zeg ­čÖé

      1. Smartmax is ook een echte aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.