Zelf vogelvoertaartjes maken

vogelvoer-knutselen-met-kinderen

Het wordt kouder, de vogeltjes krijgen het iets moeilijker dus wil je ze misschien wel een beetje helpen. Zelf vogelvoertaartjes maken is heel makkelijk en een leuke activiteit met kinderen.

Zelf-vogeltaartjes-maken

Zelf vogelvoertaartjes maken

Nodig:
  • Hard frituurvet
  • Vogelzaad en voer
  • Taartvormpjes (Ik kocht ze bij de Action voor een heel stuk minder)
  • Bloemen en besjes uit de tuin
  • Grote pan
  • Pollepel
  • Handig hulpje in kleutervorm ­čśë
Zo moet het

1 Smelt het vet in de pan. Of laat je hulpje het doen ­čÖé


2. Pas als het vet is gesmolten gooi je het vogelzaad er bij. Ik zal eerlijk met je zijn, ik deed het te vroeg. En als er ook stukjes mais bij het vogelzaad zitten krijg je net zoals ik popcorn :p Ook leuk maar niet helemaal de bedoeling.

3. Giet de smurrie in de vormpjes. Kan natuurlijk net zo goed in een grote tulband of in cupcakevormpjes.

4. Nu komt het leukste deel, vind ik dan vooral. Het decoreren van de taartjes. Ik heb gelukkig een mooie tuin die zelfs in het najaar nog in bloei staat. Genoeg mooie decoraties te vinden. Nu de taartjes nog vloeibaar zijn kun je de bloemen en besjes er makkelijk in drukken.

5. Omdat het heel koud was heb ik de taartjes buiten laten afkoelen.

6. Ik kon de taartjes er niet goed uithalen. Zelf vond ik het niet zo heel erg, ik heb de taartjes gewoon in de vorm laten zitten. Met flexibele vormpjes wil het vast een stuk makkelijker. Hoe dan ook vind ik ze ontzettend leuk geworden.

Zelf-vogelvoertaartjes-maken

Zijn ze niet ontzettend leuk geworden? Toch ook leuk om als klein cadeautje weg te geven? Nu maar hopen dat er leuke vogeltjes op afkomen. Meer van mij zien? Kijk dan zeker even bij mijn DIY’s.

2 Comments

  1. Het taartje even op de kop onder de warme kraan houden. Ik verwacht dat het taartje dan zo uit het vormpje valt. Ik heb laatst ook zelf vogeltjes taarten gemaakt. Ik heb hiervoor siliconen vormpjes gebruikt. Dat werkte fantastisch!

    1. Dat ik daar zelf niet aan heb gedacht. Geweldig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.