Zijn wij een saai gezin?

Soms vind ik dat wij een heel saai gezin zijn. Wij doen namelijk in het weekend zo goed als niks. Nouja niks..

Alweer niks?

“Nog wat gedaan dit weekend?” ik: “Hmm.. nou niet echt eigenlijk. Gewoon rustig aan gedaan.” En eigenlijk is dat welke week hetzelfde antwoord. Soms doet me dat toch twijfelen. Zijn wij niet enorm saai als gezin? Moet ik niet meer uit het leven halen? Zodra het mogelijk is naar een pretpark, de kermis, op visite, zwemmen, weet ik veel? Is het niet zielig voor Gijs dat wij bijna nooit echt op stap gaan? In de vakanties wel eens een dagje weg maar in het ‘gewone’ werk- en schoolleven doen we eigenlijk nooit echt iets bijzonders. Sterker nog, ik heb daar totaal geen behoefte aan.

Moet er niet aan denken

Het is niet zo dat wij nooit iets doen in het weekend. Even naar de markt, even langs de Jumbo, foto’s maken in het bos, de kinderboerderij of de bieb. Maar als ik mij vergelijk met heel veel andere gezinnen dan voelt het alsof wij echt een enorm saai gezin zijn. Die vriendin die met haar gezin weer naar de Efteling is geweest, die kennis die elke zondag op pad gaat met haar gezin.. Ik wil dat niet, maar is het niet erg?

Saai is goed?

Weet je? het is goed zo. Gijs en ik zijn allebei in het weekend gewoon toe aan rust en niks doen. Ik moet er niet aan denken dat ik elk weekend ook nog op pad moet. Wil ik wel iets doen dan moet ik de dag voor en de dag na het dagje weg echt niks doen. Wij hebben gewoon veel rust nodig om bij te tanken voor de volgende werkweek of schoolweek. Een uurtje naar de bieb is voor ons al leuk genoeg. En dan is dat maar zo. Zal mijn kind terug kijken op een jeugd vol wilde avonturen? Waarschijnlijk niet. Maar hopelijk wel op een liefdevol gezin met tijd voor elkaar.

1 Comment

  1. Groot gelijk, je moet doen wat jullie willen en niet vergelijken met anderen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.