5 x waarom houten speelgoed een goede keus is

Wist je dat houten speelgoed een hele goede keus is? Ik en Gijs zijn er gek op! Daarom was ik ook zo blij met deze samenwerking met Houtspel.nl.

5 x waarom houten speelgoed een goede keus is

Het is duurzaam

Duurzaam speelgoed is speelgoed dat is gemaakt van veilige, ecologische en niet-giftige materialen. Duurzame speeltjes gaan lang mee. Dit in tegenstelling tot veel ander, vaak goedkoop, speelgoed, dat snel kapot gaat. Zeker weten dat het speelgoed dat je koopt duurzaam is? Koop dan bij bijvoorbeeld houtspel.nl. Deze collectie bestaat alleen maar uit duurzaam speelgoed. Zo zit je altijd goed.

Houten speelgoed is tijdloos

Die blokkendoos waar jij vroeger mee speelde? Daar speelt je kindje misschien nu mee. Zo heb ik vorig jaar mijn oude poppenhuis opgeknapt en speelt Gijs bij mijn ouders nog met een heel oud treinspoor. Het blijft gewoon leuk. En over 30 jaar spelen mijn kleinkinderen misschien wel met Gijs’ houten speelgoed.

Stimuleert de fantasie

Het meeste houten speelgoed valt onder ‘open ended toys’. Dat betekent simpelweg dat er geen gebruiksaanwijzing bij zit. Het stimuleert de fantasie. Zo’n houten regenboog bijvoorbeeld. Het kan een brug zijn, maar net zo goed blokken, of misschien wel een hok voor de dieren. Het heeft geen duidelijke spelbeschrijving en kan daardoor van alles zijn.

Houten speelgoed is veilig

Geen losse kleine onderdeeltjes en daardoor vaak al veilig voor de allerkleinsten. En weet jij precies waar die mooie plastic speeltjes van gemaakt worden? Kies je voor duurzaam houten speelgoed dan kun je er zeker van zijn dat er geen giftige stoffen worden gebruikt.

Houten speelgoed is mooi

Heb je wel eens een seizoenstafel gezien ingericht met houten poppetjes? Dat is toch om bij weg te dromen? Bij ons thuis staat de Wobbel ook gewoon in de huiskamer. Staat ontzettend leuk!

Over houtspel.nl

Je hebt leuke samenwerking en je hebt hele leuke samenwerkingen. En dit is sowieso eentje van de laatste categorie. Mijn voorliefde voor houten speelgoed is voor iedereen die mij al een tijdje volgt wel bekend denk ik. Ik mocht voor deze samenwerking een aantal items bestellen. Ik wil al een hele tijd de regenboog van Grimm’s. Ik heb Gijs gevraagd wat hij leuk vond en hij koos zoals ik al had verwacht voor de kiepwagen met blokken. Het bestellen ging snel en makkelijk. Betalen kan via Ideal en je krijgt een track en trace code om je bestelling te volgen. 2 dagen later stond het pakketje al in mijn huis. Wat een prachtige items. Ik ben sowieso verliefd op die houten regenboog. Wat een prachtig ding is dat zeg!

1 Comment

  1. Ik ga voor onze Noa ook zeker hout speelgoed aanschaffen, ik ben fan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.