Naar het industrieel smalspoormuseum op Erica

Ik rijd er zo ongeveer 1 keer in de maand langs, maar ik ben schandalig genoeg nog nooit binnen geweest. Toen bleek dat het Industrieel Smalspoor Museum ook mee deed aan ‘Oktober Kindermaand’ vond ik het toch echt eens tijd worden.

Industrieel Smalspoor Museum

Ik hoorde al eens eerder van mensen dat het Industrieel Smalspoor Museum ook best wel leuk is voor kinderen. Ik kon me er eerlijk gezegd totaal geen beeld bij schetsen. Toch had ik me al een hele tijd voorgenomen om toch eens te gaan kijken.

industrieel smalspoor museum

Op Erica

Het was niet druk bij het Industrieel Smalspoor Museum. Ik moet ook zeggen dat het koud was. Bij binnenkomst was het al meteen goed. Er bleek een miniatuur treinspoor te zijn. Als je op het knopje drukt gaat het treintje rijden. Al alleen hierom was het een geslaagde middag. Als het aan Gijs had gelegen dan bleven we hier de hele middag. Bij de kassa betaalde ik €7,50 voor mijzelf. Omdat het kindermaand was, was Gijs gratis. Normaal betaal je voor kinderen €5,50. De trein zou om 14.00 uur vertrekken en als Gijs het leuk vond mocht hij zelf een stukje rijden met de kindertrein.

Speelhoek

Klonk heel leuk allemaal maar Gijs had iets anders gevonden wat hij véél interessanter vond. Er was namelijk een speelhoek. En niet zomaar een speelhoek maar een speelhoek met een elektrisch treinspoor. Met een knopje kun je de trein laten rijden. Je begrijpt dat we daar wel een minuut of 20 hebben gezeten. Meneer was er niet bij weg te slaan.

Treintje rijden

Op een gegeven moment vond vooral ik het tijd om eens even verder te kijken. Gijs mocht zelf even een rondje op het treintje rijden. Hij vond het werkelijk waar geweldig! Vooral de toeter was erg in trek. Ben je klaar dan krijg je zelfs een machinistendiploma. Dat doen ze echt heel erg leuk.

Rondrit

Ook kun je met een gids op een treintje door het ‘vroegere’ veengebied rijden. Deze tocht duurt zo ongeveer een uur en was voor Gijs wel wat saai. Daarentegen vond ik het ontzettend interessant. Vooral omdat in dit gebied mijn geschiedenis ligt. Mijn opa werkte in het veen en mijn overgrootvader was een vervener. Maar voor kleintjes is dit misschien iets minder geschikt.

In het restaurantje drinken we iets, mocht Gijs nog even met de elektrische trein spelen en mocht hij ook nog een klein dingetje uitzoeken voor zijn eigen treinspoor. Stiekem kocht ik nog 2 voertuigjes als schoencadeautje 😉

Conclusie?

Ligt je interesse hier, zijn je kinderen gek op treintjes of kom je uit de regio? Dan zou ik zeker een keertje gaan. Verwacht geen commerciële plek en heb geen te hoge verwachtingen. Maar zeker leuk om een keer te doen! Op zoek naar meer uitjes uit de regio? Kijk dan eens bij mij blogs over Drenthe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.