Poppenhuis opknappen – Hoe ik het deed

poppenhuis-opknappen

Opeens wist ik het, ik ging mijn oude poppenhuis opknappen! Ik laat je alles zien inclusief voor- en na-foto’s.

 

poppenhuis-opknappen

 

Oude poppenhuis

Ik kan nu een heel romantisch verhaal gaan vertellen hoe ik úrenlang met dit poppenhuis heb gespeeld maar daar is helemaal niks van waar. Ik hield helemaal niet zo van poppen. Liet mij maar lekker buiten spelen, vond ik veel leuker. Wel stond dit poppenhuis vaak bij ons in de kamer en vind ik het een leuk idee dat mijn moeder dit huis zelf heeft gemaakt. Beetje jammer dan weer wel dat het huis al bij het grof vuil stond. Maar daar hebben we het maar niet over.

 

Toet toet auto huis

Toen ik het lompe ding mee naar huis nam werd het al snel omgetoverd tot ’toet toet auto huis’. Je ziet ook dat de auto’s heerlijk geparkeerd staan in de badkamer. Ik moest er wel om lachen. Ik was dan ook benieuwd dat als het af zou zijn of Gijs er überhaupt wel weer mee wilde spelen. Of dat ik beter een garage op kon knappen. Maar zo zeg het poppenhuis er uit. Je ziet het een opknapbeurt is niet mis.

 

poppenhuis-opknappen

 

Poppenhuis opknappen

 

De basis

Eigenlijk is een poppenhuis opknappen wel een beetje vergelijkbaar met een echt huis opknappen. Eerst alles leeghalen, dan schilderen, vloertje leggen, behang plaatsen en dan inrichten. Gelukkig ging het met dit huis een stuk sneller dan met ons echte huis. De basis heb ik zwart en wit geschilderd. Ik besloot er 1 kleur bij te kiezen. Ik ben gegaan voor ‘vintage blue’.

 

 

Inrichten

Voor de inrichting heb ik gekeken op Aliexpres. En ik moet zeggen dat ik heel positief ben over deze meubeltjes, ik zat te twijfelen of ik ook nog de meubeltjes 1 kleur zou schilderen maar ik vind het wel vrolijk zo.  De poppetjes heb ik van bol.com.

 

Het resultaat

 

poppenhuis-opknappen

 

Ik ben zelf ontzettend blij met het resultaat. Ik moet zeggen dat als ik het helemaal goed had willen doen dat ik dan in de afwerking nog wel wat kan schilderen en plakken maar ik denk dat het niet lang duurt voordat er chocoladevlekken of andere smeersels op het behang zitten dankzij mijn kleine peuter dus ik vind het goed zo.

 

* Net echt 😉

* Ja, wij gaan altijd met kleren aan in bad.

 

Leuk slingertje hè! Zelfgemaakt 🙂

 

poppenhuis-opknappen

 

Ik ben zelf heel blij met het resultaat 🙂 Vind je hem ook leuk geworden?

 

poppenhuis-opknappen

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.