Pro-borstvoeding, maar toch gaf ik de fles

Of je bent pro-borstvoeding of je bent pro-flesvoeding. Tenminste, zo voelt het soms in Nederland toch?

Leestip: Borstvoeding lukt altijd?

Borstvoeding it is!

Toen ik zwanger was van Gijs wist ik zeker dat borstvoeding het moest gaan worden. Dat was het beste toch? Ik had me ingelezen, naar een voorlichtingsavond geweest en had al borstvoedingsbh’s gekocht. Ik was er helemaal klaar voor. Ik zal niet in herhaling vallen maar het geen niet zoals gehoopt. En dat vond ik best jammer. Ik had het mijn kindje graag gegeven. Doordat Gijs niet goed aanhapte en ik niet lekker in mijn vel zat waardoor ik medicijnen moest nemen ging het helemaal niet. Ik stopte, voor toen de beste keus.

Flesvoeding is ook oké

Eerst vond ik het heel erg vervelend dat borstvoeding niet is gelukt. Het voelt toch een beetje als je eerste falen als nieuwbakken mama. Na een tijdje zag ik dat het goed was. Gijs was een blije baby. Hij groeide goed, sliep goed en werd al snel tonnetje rond. Het was goed zo. Wel trok ik me veel aan van de mama’s die daar anders over dachten. Ik kreeg best wel eens opmerkingen over dat ik flesvoeding gaf. En ondanks dat ik wist dat het de beste keus was vond ik het best vervelend.

Pro-borstvoeding

Ik ben absoluut niet anti-flestvoeding maar ik ben wel pro-borstvoeding. Hoe geweldig is het dat een menselijk lichaam zoiets goed kan maken voor de baby. Ben ik dan een ‘mommyshamer’, ik denk het niet. Ik hoop dat ik een ‘mommysuporter’ ben. Welke keus je ook maakt voor je baby, je maakt de goede als je het uit liefde doet <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.