Borstvoeding lukt altijd?

Mensen die borstvoeding hebben gegeven vinden vaak dat borstvoeding gewoon een kwestie is van doorzetten. En misschien is dat in veel gevallen ook wel zo. Toch is het bij mij niet gelukt.

Toen ik zwanger was wilde ik mijn kindje het beste geven, daarbij hoorde ook borstvoeding. Ik volgde een cursus en had boeken erover gelezen, dit zou ik gaan doen. 

Toen Gijs er eenmaal was lukte het niet, ik ging toch door met proberen en werd hier ook flink in gepusht door bijvoorbeeld het ziekenhuis. Eenmaal thuis ging het proberen door en werd ik er erg ongelukkig door. Toen mijn huisarts langskwam verlostte hij mij door te zeggen dat ik er mee moest stoppen en over moest gaan op de fles omdat dit beter was voor mij en de baby, toen kon ik het accepteren en ging ik over op de fles. 

Nu achteraf komen daar toch wel wat vragen over..

Hoe kan het toch dat de mensen in het ziekenhuis en van de verloskundigepraktijk zo pushen op de borstvoeding dat er niet eens gekeken wordt naar de gesteldheid van moeder en kind Waarom staat borstvoeding op de eerste plaats en het welzijn van moeder en kind op nummer 2.  Achteraf gezien had ik veel eerder moeten stoppen. 

Natuurlijk had ik graag gezien dat borstvoeding was gelukt, maar niet ten koste wat kost. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.