Overspannen – Niet werken, wel bloggen?

Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die denken: Huh? Ze is overspannen, zit thuis en ze is wel aan het bloggen? Ik vertel erover.

 

 

Bloggen

Toen ik 2 jaar geleden begon met bloggen was het een soort uitlaapklep, een hobby. Ik kon mijn verhaal kwijt aan de buitenwereld en ik vond het leuk. Ik kreeg er energie van en ik werd er blij van. Inmiddels is mijn blog uitgegroeid tot een minibedrijfje waar ik heel trots op ben.

 

Bloggen als werk

In 2017 schreef ik mijn blog in bij het KVK en ik begon wat geld te verdienen. Zo ongeveer 100 – 200 euro in de maand. Nee, niet veel maar naast mijn inkomsten als juf mooi meegenomen. Ook krijg ik regelmatig producten (barterdeals) die ik dan promoot via mijn social media. Een leuke win-win, echt een extraatje. Ik moet zeggen dat het allemaal niet in verhouding is hoor. Ik was zo’n 8 uur per week kwijt aan bloggen en voor dat geld kan ik beter gaan bedelen. Het verdient slecht, maar dat geeft niks want het is mijn hobby. Niet mijn werk.

 

Overspannen

Zo ongeveer 2 maand geleden werd ik overspannen (lees hier) Ik kon eventjes helemaal niks. Niet werken, niet bloggen, niet voor Gijs zorgen.. Niks! Ik heb alle samenwerkingen gestopt, ik heb een maand lang bijna geen blogs geplaatst. Alleen heb ik een paar blogs die ik al klaar had staan in mijn systeem. Zo heel langzaam aan word ik weer beter en het begint me te kriebelen. Ik wil weer bloggen, weer online zijn, weer Elkeblogt zijn. En ik ben in mijn ‘vrije uurtjes’ weer een beetje gaan bloggen. En i like it! Ik vind het echt leuk en ik krijg er energie van.

 

Samenwerkingen

Een aantal keer per week word ik toch benaderd voor een samenwerking. Ik zeg nee tegen dingen waar ik voorheen ja tegen zou zeggen. Zo kreeg ik vandaag nog een mail of ik een mooi horloge uit wou zoeken. Voorheen had ik direct toegehapt maar nu sla ik het af. Een deel van mij vind het best jammer hoor maar nu is niet het moment. Ik wijs op het moment 90% van de aanvragen af. Zo ga ik nergens naar toe en schrijf ik geen betaalde posts. Wel krijg ik af en toe een klein dingetje zoals een boekje of perspakketje opgestuurd voor een winactie. Dat vind ik zo leuk en dat zijn de kersjes op de taart. Ik kies er voor om hier op social media wel aandacht aan te besteden, dit vraag van mij het minimale. Ik weet het, ik moet niet te hard gaan.. Stapje voor stapje en dan komen we er wel.

 

 

Herstellen

Ik ben druk bezig met herstellen, en dat betekent dat ik vooral moet ontspannen. Je ziet mij echt niet een trui breien of een cursus ‘schilderen’ volgen. Nee, daar krijg ik juist stress van. Ik hou juist van bloggen en ik merk dat het mij juist energie geeft. Nee echt geen blogs waarbij ik van alles uit moet zoeken of waarbij ik veel mails moet versturen maar gewoon blogs over mij, over mijn leven als mama.

 

Ik weet dat ik me niet hoef te verantwoorden en dat het voor sommige mensen nooit goed is maar ik vind het wel fijn om het uit te leggen. En als je het niet begrijpt.. tja daar kan ik dan ook niet zoveel aan doen 😉 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.