Overspannen – Eindelijk gaat het beter

Wat een stomme ziekte is overspannen zijn zeg! Het heeft 6 weken geduurd voordat ik mij eindelijk wat beter voelde. Nee ik ben nog niet helemaal beter maar het gaat de goede kant op.

 

 

Duurt lang

Overspannen zijn duurt lang. Langer dan ik wilde en langer dan ik had verwacht. Ik dacht dat ik na een weekje rusten er wel weer zou zijn. Viel dat even vies tegen. Ik ga niet in dagen voor uit maar in weken. Hele kleine baby stapjes. Er was een periode dat ik dacht dat ik nooit meer beter zou worden en dat ik voor altijd zo moest leven maar uiteindelijk werd het toch echt beter. 

 

 Overspannen en de zorg voor een kindje

 

Werk

Nu ik langzaam beter word ga ik natuurlijk langzaam ook weer werken. Ik heb er heel veel zin in, ik mis de kinderen echt. Ik ben ook heel benieuwd hoe het gaat. Het onderwijs is nu eenmaal een hectisch beroep en je kunt niet even pauze nemen wanneer je daar behoefte aan hebt. De eerste weken zal ik vooral wat computerwerk gaan doen en individuele kinderen begeleiden. We gaan het zien.

 

 

Beter blijven

1 ding is zeker, ik wil nooit meer overspannen worden. Ik heb hier echt van geleerd. Ik zal wat dingen moeten veranderen in mijn leven en ik zal nee moeten zeggen tegen mensen. Ook moet ik minder perfectionistisch zijn en moet ik meer en effectiever ontspannen. Een coach gaat mij hierbij begeleiden. Geen idee of het werkt hoor, ik sta overal wel voor over. Ook hebben we gekeken waar in ons huis wat stress weggenomen kan worden. Ik voel altijd heel veel druk van het schoonmaken van ons huis. Daarom hebben we onze schoonmaakster gevraagd om om de week ons huisje schoon te maken. Dat vind ik echt al heel fijn! En dan maar iets minder nieuwe kleren kopen. Dat heb ik er wel voor over 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.