Mijn positieve verhaal over het consultatiebureau

Je hoort veel negatieve verhalen over het consultatiebureau. Maar ik wil je vertellen dat het ook anders kan. Vandaag mijn positieve verhaal over het consultatiebureau.

 

 

Negatieve verhalen

Het consultatiebureau wordt vaak gezien als een plek waar je moet boeten voor je slechte opvoeding. Ze zijn bemoeierig, onaardig en ze vertellen je wat je als moeder allemaal niet goed doet. En misschien is dat ook in veel gevallen wel zo. Ik ken genoeg negatieve verhalen. Het  lijkt me echt heel vervelend om dat aan te moeten horen terwijl je als moeder zo je best doet. Ik wil je juist de andere kant laten zien, ik wil je laten zien dat het ook anders kan.

 

 

Voor het eerst naar het consultatiebureau

Natuurlijk was ik zenuwachtig toen we met onze baby voor het eerst naar het consultatiebureau zouden gaan. Sterker nog, ik was bloednerveus. Ik had de negatieve verhalen ook gehoord. Maar uiteindelijk was het heel anders. We werden vriendelijk ontvangen door zowel de assistent als de arts. De arts deed heel voorzichtig met Gijs en oordeelde helemaal niet. Ze was juist vriendelijk en meedenkend. Ze ga ons juist het vertrouwen in onszelf als ouders. En ik was eigenlijk wel heel positief over het consultatiebureau.

 

 

Nog steeds positief

En nog steeds ben ik dat. Gijs is nu 3 jaar en vorige week ben ik weer met hem naar het consultatiebureau geweest. Ook deze arts was weer heel vriendelijk. Ook toen ik mijn twijfels over de ontwikkeling van mijn zoon vertelde (gaat jullie niks aan :p) kwam ze met opbouwende tips en geen verwijten. Ik ging met meer vertrouwen de deur uit, en dat is toch hoe het hoort te zijn?

 

 

Leestip: Hoe zorg ik dat mijn peuter groente eet

 

 

Het kan ook anders

Ik denk dat ik heel erg geluk heb met de mensen die ons begeleiden op het bureau. Maar ik wil vooral aan de nieuwe ouders meegeven om je niet te bang te laten maken. Ze bijten niet ze willen vooral helpen.

 

Heb jij een negatieve of positieve ervaring met het consultatiebureau?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.