Gastblog: Een stoere kinderkamer op zolder maken

De zolder is een ideale plek om tot kinderkamer om te toveren. Dit omdat de zolder vaak een grote ruimte is, die anders toch maar als opslagplaats wordt gebruikt. Het kan best lastig zijn om van je zolder een volwaardige stoere kinderkamer te maken. Daarom hier een aantal tips.

 

 

1. Creëer extra leefruimte

Vaak is de zolder al een relatief grote ruimte, maar kan je een groot gedeelte niet gebruiken door de schuine wanden. Erg zonde natuurlijk. Gelukkig kan je dit vrij eenvoudig oplossen door het plaatsen van een dakkapel. Hiermee zorg je niet alleen voor extra leefruimte, maar ook voor extra ruimte en lichtinval waardoor de ruimte een stuk leefbaarder wordt. Nu denken erg veel mensen dat een dakkapel een enorm dure investering is, maar dat valt reuze mee. De kosten voor een dakkapel plaatsen zijn lager dan het bedrag dat je woning in waarde stijgt. Een hele goede investering dus!

 

2. Ga voor de juiste afwerking

Om een stoere kinderkamer te maken is het wel van belang dat de zolder netjes is afgewerkt. Zorg voor een nette, mooie vloer. Veel kinderen vinden tapijt erg fijn, aangezien ze hier lekker op kunnen spelen. Het nadeel van tapijt is wel dat er (zeker met kinderen) gemakkelijk vlekken en oneffenheden ontstaan. Ook de kleur van de kamer is erg belangrijk. Het gemakkelijkst is het om een binnenschilder in te huren. Ga voor een zachte kleur, zoals lichtblauw of lichtroze. Dit verveelt minder snel en maakt de kamer ook een stuk minder druk.

 

3. Kies de juiste meubels

Veel kinderen zijn enorm creatief met stiften en pennen. Ook zijn ze erg speels waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit. Let dus bij de aanschaf van de meubels erop dat jouw stoere kind hier geen gevaar meeloopt. Zorg ervoor dat de meubels geen scherpe hoeken hebben en niet al te hoog zijn. Kies bij voorkeur ook zoveel mogelijk van kunststof, dit is immers makkelijk schoon te maken.

 

4. Voldoende opbergruimte

Een stoer kind heeft natuurlijk voor al zijn of haar avonturen voldoende speelgoed nodig. Al dat speelgoed moet ook ergens opgeborgen worden. Daarom de gouden tip: in een kinderkamer kan nooit genoeg opbergruimte zijn. Tegenwoordig zijn er veel slimme toefjes die meer opbergruimte creëren. Zo kan er simpelweg onder het bed opbergruimte ontstaan, maar ook in kasten of achter de schotten op zolder. Een kind ruimt sneller op als er genoeg opbergruimte is. Zorg dus voor speelgoedkisten, manden, lades en schotten.

 

* Dit artikel bevat gesponsorde content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.