Hoe begin je met de Curly Girl Methode?

Het werkt echt! Maar hoe begin je met de Curly Girl Methode? Ik vertel je hoe ik het deed met allemaal budget producten.

Waarom?

Een hele tijd geleden hoorde ik al mensen over deze methode praten. Mijn collega was heel enthousiast en niet veel later begon men in de bloggerswereld er ook mee. Ik probeerde me er ook in te verdiepen maar ik begreep er werkelijk waar niks van. Tot ik zo klaar met mijn haar was, er leek gewoon geen krul meer in te zitten. Meer pluis dan krul, en daar was ik zo ontzettend klaar mee! Maar hoe begin je met de Curly Girl Methode? Ik ben lid geworden van de Facebookgroep. Ook kreeg ik heel veel hulp van mooie krullenmama’s als Charlotte van Aukjeswereld en Irene van tantetruuskanalles.nl. Deze mama’s zijn al veel langer bezig dan ik en hebben er véél meer verstand van. Serieus, ik doe maar wat.

Wat is de Curly Girl Methode?

De Curly Girl Methode is een manier om je krullen mooi uit te laten komen. Door bepaalde dingen met je krullen juist niet en wel te doen komen je krullen het mooist uit. Sulfaten en siliconen zijn bijvoorbeeld een no-go. Ook was je je haar voornamelijk nog met crèmespoeling en gebruik je gel. Klinkt allemaal heel ingewikkeld maar zodra je het door hebt ben je fan!

Hoe begin je met de curly girl methode ?

Zoek uit welk type haar je hebt

Dit is iets waar je even tijd en aandacht aan moet besteden. Je moet er namelijk eerst achter zien te komen welk type haar je hebt. Dit onderdeel vond ik zelf het meest ingewikkeld. Voor elk type haar zijn namelijk weer andere producten goed. Op deze site kun je uitzoeken welk type haar je hebt en welke ingrediënten je juist wel en niet moet gebruiken. Nogmaals, neem hier even de tijd voor.


Mijn haartype:
Middel – Hoge elasticiteit
Lage porositeit
Krultype 2C
Medium haartype
Dik haar

Koop producten

Ik moet zeggen dat ik bijna hetzelfde haar heb als Charlotte van Aukjeswereld en dus compleet haar lijstje heb overgenomen. Dit zijn de producten die ik heb gekocht:

Heb je andere haareigenschappen, dan is het dus goed mogelijk dat deze producten niet zo goed voor jou werken. Kies voor een andere CG gel, shampoo of spoeling als je haar niet doet wat jij wil. Het blijft een zoektocht naar de juiste producten.

Stappenplan, de eerste keer

(a) Je begint met de final wash. Dit doe je met de Europrofit shampoo. Met de final wash was je alle rommel voor de laatste keer uit je haar. Als het goed is hoef je dit nu nooit meer te doen. (b) Daarna doe je een haarmasker in je haar. Deze laat je iets van 30 minuten zitten. Je spoelt het masker met lauw water uit je haar. (c) Daarna doe ik wat cremèspoeling in mijn haar. Dit doe ik ondersteboven en ik knijp de krullen er als ware in. Met mijn handen knijp ik de spoeling er zoveel mogelijk uit. Ik was het er dus niet uit! (d) Met een hydrofiel luier, je weet wel zo’n babydoek knijp ik mijn haar droog. Niet wrijven, daar krijg je pluis van. (e) Dan doe ik per pluk haar gel er in. Ja dit is veel gedoe, veel werk maar daar krijg je de mooiste krullen van. (f) Nu laat je het helemaal droog worden. De eerste keer dit ik dit met de diffuser maar ik had al snel door dat mijn haar hier misschien nog wel droger van wordt. (g) Als de gel helemaal hard is knijp je de gel kapot als ware.

Leestip: Makkelijk foto’s bewerken met een gratis programma

Dagelijkse verzorging

Ik ben echt nog een beetje zoekende hoe ik dit ga doen. Nu heb ik een spuitbusje met wat water en crèmespoeling en spuit ik het een beetje vochtig. Ik doe per plukje er een beetje gel op. Dan laat ik het aan de lucht of met een diffuser drogen. Daarnaast was ik 2 keer in de week mijn haar met crèmespoeling (dus geen shampoo!) en volg daarna het stappenplan vanaf stap C.

Ik weet niks

Ik ben echt nog een beginner hoor, en ben nog ontzettend zoekende en ik snap de helft van de tijd er ook nog niks van. Maar wat ik wel kan zeggen is dat ik denk dat het werkt. Het krult echt al veel mooier en is minder pluizig. Niet dat het al helemaal niet meer pluist maar zeker minder dan voorheen. Normaal waste ik het haar om de dag waarvan het de tweede dag al zo pluizig was dat ik het in een knotje deed. Nu heb ik het al 3 dagen los.

Zouden jullie het leuk vinden als ik over een maandje even weer een update geef?

10 Comments

 1. Ja, een update! Ik heb ongeveer dezelfde eigenschappen haar als jij beschrijft. En ben ook echt een beginner, een update zou super zijn! Mooie krullen op de foto Btw♡

  1. Lief!! Staat online 😉 https://elkeblogt.net/blog/overig/mijn-haar-routine-met-mijn-krullen/

 2. Jaaaa. Graag !!

 3. Leuk om.te lezen ik ben vandaag begonnen ..Heb al een product gekocht wat ik wil gaan gebruiken…Nu nog goede methode vinden en wat voor haar ik heb…Ik vind jou krullen al heel mooi mijne pluizen nog…Dat product wat ik vandaag binnenkreeg is…curls Rock..amplifier….hoorde van collega…supergoed spul voor krullen

 4. Hoi,
  Ik wil ook beginnen met de cg methode en ik had een vraagje
  Kan je zwitsal baby shampoo gebruiken plaats van de Europrofit shampoo voor de Final Wash.
  En welke huismerk shampoos raden jullie aan om tijdens deze procedure te gebruiken?
  Alvast heel erg bedankt

  1. Oeh dat weet ik echt niet..

 5. Hoi Elke,

  wat een leuke blog en tips. Ik dacht gelijk laat ik eens kijken welk haartype ik heb, maar de link bij stap 1 werkt (bij mij in elk geval) niet 🙁
  Zou je de link kunnen doorgeven?

  Dank je wel.

 6. De link “deze site” werkt niet. Heb jij een adres voor mij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.