Makkelijk foto’s bewerken met een gratis programma

makkelijk-foto's-bewerken-gratis-programma

Ik krijg zóveel vragen over mijn foto’s. Welke camera, hoe bewerk je ze? Ik vertel alles! Inclusief mijn tip om makkelijk foto’s te bewerken met een gratis programma.

 

makkelijk-foto's-bewerken-gratis-programma

 

Foto’s maken

 

Welke camera gebruik ik?

Wil je ook foto’s bewerken met een gratis programma dan moet je beginnen met mooie foto’s. Een goede foto begint met een goede camera. Je hebt natuurlijk hele goede camera’s op telefoons waar je prachtige foto’s mee kunt maken maar zelf ben ik fan van de spiegelreflexcamera. Met een spiegelreflexcamera kun je véél meer dan met een standaard camera. Denk bijvoorbeeld aan het wazig maken van de achtergrond, verschillende lenzen uitproberen en spelen met licht. Het nadeel van een spiegelreflexcamera is dat je alles zelf in moet stellen. Persoonlijk vind ik dat juist leuk. Veel oefenen en uitproberen en je krijgt de mooiste foto’s. Zelf heb ik de Canon 800D* Dit is een camera voor de mensen die al flink hebben geoefend.

 

Welke camera is voor een beginner?

Ben je nou een beginner en wil je graag een spiegelreflexcamera? Dan kan ik je de Canon 4000D* aanraden. Een mooie beginnerscamera die ook nog goed betaalbaar is. Heb je nou geen zin om van alles uit te zoeken met die camera? Kies dan voor een compactcamera*. Deze camera is gelijk klaar voor gebruik en maakt zeker hele mooie foto’s. Het nadeel is wel dat je wat betreft scherpte, licht en lenzen niet kunt experimenteren. Maar misschien wil je dat ook helemaal niet.

 

Tips voor goede foto’s

Ik ben er van overtuigd dat een goede foto 50% een goede camera is en 50% een goede fotograaf. Hier een aantal persoonlijke tips voor het maken van goede foto’s:

 1. Fotografeer op de hoogte van het object

En dan bedoel ik vooral als het gaat om kinderen. Fotografeer op ooghoogte van het kind, dat zorgt voor de mooiste foto’s. Vaak gaan mensen een kind van bovenaf fotograferen, dat is als je het mij vraagt veel minder mooi.

2. Laat ze lekker spelen

De mooiste foto’s maak ik, vind ik zelf dan, als mensen niet doorhebben dat ze gefotografeerd worden. Vaak laat ik Gijs lekker spelen.

 

 

Foto’s bewerken

 

Foto’s bewerken met een gratis programma

Nu heb je misschien al een paar mooie foto’s maar als je het mij vraagt komt vaak de finishing touch bij het bewerken van de foto. Hier mijn tip makkelijk foto’s te bewerken met een gratis programma. Op mijn Tablet heb ik het programma Snapseed gedownload. Dit is wat mij betreft het beste gratis programma wat er bestaat. Met een paar klikken heb je al een heel ander beeld. Ik zal even een paar voorbeeldjes laten zien.

 

makkelijk-foto's-bewerken-gratis-programma

 

De foto zelf is helemaal niet verkeerd maar door het gezicht iets op te lichten krijg je een heel ander beeld.

 

makkelijk-foto's-bewerken-gratis-programma

Net zoals deze foto. Het heeft vaak helemaal niet veel bewerking nodig hoor. Vaak doet een beetje licht in het gezicht al wonderen.

Ook lezen? Hoe win je met winacties op Facebook

 

Over Snapseed

Snapseed is geen professional bewerkingsprogramma. Stel dat je foto’s professional zou gaan gebruiken dan zou ik echt voor een programma gaan als Lightroom of Photoshop. Maar is perfect voor leuk beeldmateriaal wat je gebruikt op social media en in het fotoboek.

Snapseed downloaden Ipad/Iphone

Snapseed downloaden Google Play

 

*affiliatielink

 

 

11 Comments

 1. Ik gebruik inderdaad ook snapseed.. perfecte app! Enne niet geheel onbelangrijk, heel makkelijk te begrijpen, en niet zo ingewikkeld als photoshop etc.. 😊 Ik vind jou foto’s altijd prachtig!

  1. Vraagje: heeft dit program meer dan Picasa…ik dacht dat ik daar ook best wat mee kon??
   Cmc Soetens

 2. Met de compact camera’s van tegenwoordig kan je ook steeds meer. Oom hier kan je voortaan verschillende lenzen op zetten en helemaal zelf bedienen qua licht etc. Super fijn, want is toch kleiner dan een spiegelreflex 🙂

  1. O serieus? Wist ik helemaal niet 🙂

  2. Waarschijnlijk bedoelt Charlotte systeemcamera’s; die lijken op compactcamera’s, maar dan met verwisselbare lenzen 🙂

 3. Snapseed kennelijk niet gratis; wel demo voor beperkte tijd!

  1. Is wel gratis. Ik heb hem gratis op mijn iPad

 4. Leuk artikel maar hoe komen foto”s van een camera op een tablet?

  1. Hoi René, ik heb een wifi-functie op mijn camera. Dit hebben niet alle camera’s trouwens.

 5. Ik gebruik Snapseed al een paar jaar. Voor mij als hobbyfotograaf een super handige en gemakkelijke app voor de finishing touch van mijn foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.