Mijn haar routine met mijn krullen

Ik zeg niet dat ik de perfecte krullen heb of dat ik ze op de beste manier verzorg maar ik krijg toch veel berichtjes van mensen die veel vragen hebben over mijn haar. Dus hierbij mijn haar routine met mijn krullen.

Mislukte manieren

Ik ben echt al mijn hele zelfstandige leven een beetje aan het struggelen met mijn krullen. Het lijkt allemaal zo perfect en leuk maar dit haar kost me een energie en vermogen. Na een mislukte poging tot de curly girl methode heb ik nu een manier gevonden die voor mij een soort van werkt. Het heeft veel dingen van de curly girl methode maar ik doe toch ook zeker dingen anders.

Mijn haar routine met mijn krullen

Wasdag

Ik was 1 keer in de 3 dagen mijn haren. Ik begin met een haarmasker. Op het moment ben ik fan van de producten van Novex (op de foto is links het masker). 1 keer in de week doe ik door mijn haarmasker een scheut zonnebloemolie. Ik heb echt ontzettend droog haar en heb ergens gelezen dat dit heel goed werkt. En verrek het werkt bij mij echt geweldig!! Ik smeer dit echt pluk voor pluk in mijn haar. En ook echt een hele flinke lading hoor! Daarna doe ik mijn haar in een t-shirt (ploppen) en laat ik het zo een paar uur zitten. Ziet er echt stom uit, i know. Maar alles voor de krullen toch? De eerste keren had Jan ook echt zoiets van, is dat nou nodig? Maar ik blijf het lekker doen :p

Wassen

Met koud water was ik nu het masker er uit. Met K3 cremespoeling (jup serieus) co-wash ik mijn haar. Dit zijn allemaal dingen die ik heb meegenomen uit mijn curly girl periode. Dit was ik met koud water er uit. 1 keer in de week was ik mijn haar met een hele milde shampoo. Nu knijp ik het met zo’n grote hydrofiel handdoek droog. Ik borstel het nu niet meer uit.

Na het wassen

Nu doe ik in gedeeltes leave-in (crème spoeling die in je haar laat zitten). Ik knijp echt de krullen een beetje in. Voordat ik ga slapen laat ik mijn half drogen. Veel meiden laten volgens de curly girl methode hun haar drogen met een föhn. Dit heb ik ook geprobeerd maar op de één of andere manier word ik dan een soort poedel. Dit doe ik gewoon niet meer.

Lekkah slapen

Als ik ga slapen doe ik mijn haar losjes vast met zo’n spiraalelastiekje. Ik slaap op een satijnen kussensloop. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet persé het idee heb dat dat laatste helpt hoor. Het beste is natuurlijk om je haren helemaal niet plat te drukken maar ja, ik kan niet als een veermuisje slapen.

Good morning

Bij het opstaan is het altijd gewoon afwachten hoe het valt. Soms is het alsnog best pluizig en soms zit het alsof ik een prinses ben. Ik gebruik mousse en haarlak. En ik heb wel door dat het beste gewoon is om weinig van de producten te gebruiken.

Dag 2 en 3

Soms lukt het om het een tweede dag ook nog los te dragen, dan heb ik geluk. Maar soms doe ik het half los, dag 3 is sowieso een dag dat ik een knotje moet dragen. Ook prima! Ik ben nog steeds zoekende hoor naar producten en methodes om mijn haar mooi krullend te laten maken. Maar voor nu is dit het beste.

Heb jij nog een goede tip voor mij? Laat hem dan sowieso achter 🙂

*Affiliatielinks

5 Comments

  1. Hii!

    Ik zie dat je voor dan styling nu eigenlijk geen CG producten met gebruikt. Merk je het verschil goed? In je vorige blog gebruik je gel voor stylen, waarom ben je daar vanaf gestapt?

    1. Hoi Maureen, ik heb zeker wel CG producten gebruikt. Gel maakt mijn haar ontzettend droog. Heb verschillende merken gebruikt maar is blijkbaar niet aan mij besteed.

  2. Hai! Wat is voor jou een milde shampoo?

    1. Ik gebruik de baby shampoo van de Lidl

  3. Heb je de gel van Marlie al eens geprobeerd. Volledig op natuurbasis en heel licht. Voor mij werkt het prima nadat ik van alles had geprobeerd. Heb eerst een sample geprobeerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.