Een typisch weekend uit mijn leven

Even knipperen en het weekend is alweer voorbij.

Zaterdag

Love the weekend

Het weekend begint goed voor mij. Ik mag uitslapen! Heerlijk vind ik het. En naast dat heb ik het ook echt nodig hoor. Ik werk 4 dagen en dat lukt goed hoor maar het maakt me wel ontzettend moe. Om half 10 word ik wakker gemaakt door Jan en Gijs. Als ik heb uitgeslapen is het net dat ik compleet van de wereld ben geweest. Heb dus even tijd nodig om wakker te worden 😉 Sinds een paar weken hebben we weer iemand die ons huisje komt schoonmaken. Dit vind ik zo ontzettend fijn. En het geeft me veel meer rust. Natuurlijk kost het wat maar het is me dat wel waard hoor.

Ontbijtje & boodschap

Ik ga eerst maar eens even op mijn gemakje ontbijten. Onder tussen ben ik nog steeds aan het bijkomen en staar ik wat op mijn telefoon. Heb ik het ontbijt op dan ga ik op mijn gemakje online boodschappen doen. Ik schrijf op mijn eigen gelamineerde printable wat ik op welke dag ga eten en maak een apart lijstje met groenten en fruit die ik die middag van de markt ga halen. Ja ja, structuurjunkie hier 😉 Ik kijk de koelkasten, voorraadkasten en diepvries na en bestel de boodschappen die ik altijd op de dinsdag ophaal bij de Jumbo.

Markt

Die middag ga ik met Gijs naar de markt. Gijs op de loopfiets, ik lopend. Wat dat betreft wonen we op een prachtig plekje midden in het centrum. Deze ‘geitenwollen sokken moeder’ komt altijd op de markt met een lading herbruikbare groente- en fruitzakjes. De volgende stap is om mijn broodtrommeltje mee te nemen naar de slager, maar dat durf ik nog niet zo goed. Soms lopen we nog even langs wat andere winkeltjes of gaan we naar de bieb.

Knutsel de frutsel

Vaak gaan we naar huis en daar nog iets doen. Ik vind het leuk om wat met Gijs te knutselen of te bakken. Doe ik echt niet altijd hoor. Soms doen we een spelletje, lezen we de boekjes uit de bieb of gaan we buiten spelen. Tegen half 5 ga ik eten koken en mag Gijs even Paw Patrol kijken.

Na het eten gaan we nog even rusten, doe ik Gijs vaak in bad en is het tijd voor bed. De avond is voor mijzelf. Soms blog ik, soms ook niet. Meestal lig ik lekker op de bank te Netflixen. De laatste tijd ben ik verslaafd aan series als ‘The Last Kingdom’ en ‘Vikings’. Heerlijk dit soort series! Lekker op elkaar inhakken 😉 Tegen een uurtje of tien ga ik douchen of lekker in bad. Veel later wordt het vaak niet. Ik heb gewoon veel slaap nodig, dat neem ik dan ook maar.

Zondag

Rise and shine

Zondag is het mijn beurt om met Gijs er uit te gaan. Heeft ook wel wat. Met een beetje geluk is het half 8. Meestal is het toch wat eerder. Sinds Gijs naar school gaat is uitslapen verleden tijd. Na het ontbijt zet ik een Disneyfilm op. We kruipen lekker op de bank met een dekentje over. Dit is wel een beetje een traditie geworden.

Zondag = slaapdag

Op zondag is echt de dag dat ik moet bijkomen van de hele week. Heb al eens over deze instortdag geschreven. Als het goed weer is gaan we nog wel eens naar het bos of naar het Griendtsveenpark. Maar eigenlijk is deze dag vooral een rustdag voor mij. Natuurlijk doe ik wel wat. Ik strijk vaak, maak Gijs’ bed op en we doen een spelletje maar heel veel meer komt er niet uit mijn handen. De rest van de dag komen we op deze manier door. Die avond bereid ik alles al een beetje voor op de werkweek die gaat komen. De broodtrommels leg ik klaar, de tafel wordt gedekt en dan komt het vreselijke moment dat ik de wekker instel op 6.25 uur. Dag weekend, je was weer veel te kort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.