Hoe ik mijn leven simpeler heb gemaakt

Sinds mijn burn-out heb ik mijn leven verbeterd. Jeetje wat klinkt dat gelijk overdreven. Maar serieus, ik heb mijn leven simpeler gemaakt.

Doe geen dingen die jij niet leuk vindt

Met deze open deur begin ik maar even. Want het klinkt zo simpel om geen dingen te doen die jij niet leuk vindt maar ondertussen doe je er een hoop. Natuurlijk moeten er soms dingen gebeuren die niet leuk zijn. Maar hoeveel doe je wel niet omdat eigenlijk een ander dat van je vraagt? Of dat je het gevoel hebt dat het moet? Voor wie doe je het eigenlijk?

Vergelijk jezelf niet

Ik heb al zo vaak gezien dat bepaalde gezinnen er zo perfect en leuk uitzien maar dat achteraf gezien er ontzettend veel problemen zijn. Ik weet zeker dat elk huisje zijn eigen kruisje heeft. En met de gedachte dat het gras ergens anders altijd groener lijkt probeer ik mijzelf maar niet te vergelijken. Er is altijd wel iemand met een mooiere auto, een groter huis, meer geld. Maar wees gewoon blij met wat je wel hebt. En dat is iets wat ik heel bewust probeer

Koop tijd

Ik werk liever een uurtje meer dan dat ik de ramen ga wassen. En dat doe ik dan ook. Ik bestel boodschappen online en we hadden in het verleden zelfs een schoonmaakster. Ik werk liever dan dat ik dat soort dingen doe.

Plan ‘me-time’ in

Een paar avonden in de week is het tijd voor mij. Gijs op bed, Jan aan het werk, ik ga niks aan de blog doen maar gewoon lekker Netflixen. Heerlijk vind ik het. Dat zijn ook de avonden die mij echt opladen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.