Een half jaar de weggeefkast

weggeefkast/klazienaveen

Het `nieuwe´ is er af, we zijn al een half jaar verder met de weggeefkast. Hoe gaat het met de kast en alles eromheen?

Groot, groter, grootst

Het voelt soms dat alles wat ik aanraak explodeert. En dan bedoel ik meer dat ik het heb bedacht als een klein dingetje ‘on the side‘. Maar dat het dan veel meer werk is dan ik had verwacht. Dagelijks krijg ik wel berichtjes van mensen die iets voor het kastje hebben voor mij, of mensen die in nood zitten die graag iets zouden willen halen. Ik help graag maar ik ben ook een werkende moeder met een eigen bedrijf. Dus ben ook zoekende hoe ik dit nog effectiever kan inrichten.

Het loopt, het werkt!

Hoe je het ook wendt of keert, het kastje loopt. En het loopt goed! Er wordt veel gebracht maar ook ontzettend veel gehaald. Mensen zoeken zodra ze iets bij de blauwe bol kopen de link op. Van die commissie vul ik het kastje aan. Ook ben ik blij dat alles eerlijk verloopt. Ik heb nog nooit gehad dat mensen het hele kastje plunderen. Nu moet ik ook zeggen dat ik graag gewilde dingen een beetje verdeel over de week. Zo heeft iedereen kans om iets mee te nemen.

Het laatste nieuws:

  • Vragenbord – In het kastje kun je een briefje achterlaten met iets wat je zoekt. Wie weet kan iemand die langskomt je wel helpen.
  • Verse groenten en fruit – Er is veel vraag naar eten. Van donaties vul ik het kastje met vers voedsel.
  • Donatiebussen bij Kinderdagverblijf JoepieJoep, Vishandel Koetsier en Kaas & Lekkers in Klazienaveen
  • Rond de Kerst zijn er ontzettend veel Kerstpakketten gebracht <3
  • 2 Scholen hebben spullen ingezameld voor het kastje.
Laat je vraag achter in het kastje

De mooie dingen

Er gebeuren zoveel mooie dingen af en toe. Zo mocht ik een vakantie aan een gezin geven dat hier niet de kans toe krijgt, werd er laatst een flinke doos luiers gebracht voor een moeder in nood en kan ik met mijn kastje echt mensen uit de brand helpen. Ik heb contact met een aantal moeders waarvan ik weet dat ze eerlijk zijn, dat ze keihard hun best doen voor hun gezin maar het gewoon even moeilijk hebben. Ik ben zo blij dat ik ze af en toe een berichtje kan doen met de boodschap dat ik wat voor ze heb. Zo weet ik dat sommige dingen gewoon goed terecht komen. Want ja, er zijn ook mensen die met sigaret en al bij het kastje staan om iets uit te zoeken. Moeten ze uiteindelijk zelf weten, maar dan help ik liever iemand anders.

donatiebussen-elkeblogt
Donatiebussen die bij lokale ondernemers in Klazienaveen staan

Eigen schuld, dikke bult (werk)

Het is mooi en dankbaar maar zoals ik al zei, het kost me veel tijd. En dan niet eens het kastje zelf maar de vele berichtjes van mensen die iets willen vragen, iets zoeken of juist iets kwijt willen vind ik veel. En dat is mijn eigen schuld aangezien ik in het begin regelmatig heb geschreeuwd dat als iemand iets zoekt, iemand iets nodig heeft, dat je dan altijd een berichtje mag sturen. Nou, dat heb ik geweten.

Ik heb gewoon niet bedacht dat ik hier zoveel tijd aan kwijt zou zijn. En eigenlijk zoek ik daar wel een oplossing voor. Misschien moet ik het merk ‘Elkeblogt’ lostrekken van het kastje, maar aan de andere kant is het juist de reden dat er zoveel fantastische donaties binnenkomen. Nouja, hoe dan ook, iets om voor mij over na te denken. Voor nu heb ik in ieder geval gezegd dat ik geen persoonlijke aanvragen meer doe. Ligt het niet in het kastje dan is dat jammer maar kan ik even niks voor je doen. Klinkt hard maar het moet voor mezelf iets rustiger worden.

Voor nu stop ik zeker niet. Gaat het kastje door want dankzij dat kastje en jullie donaties kunnen we zorgen dat er dus kinderen zijn die met een volle buik naar school gaan. En met dat in mijn achterhoofd is stoppen geen optie <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.