7 x Je kinderen betrekken op de bruiloft

Of je nu voor het eerst trouwt en al kinderen hebt, of gaat trouwen als samengesteld gezin. De kinderen horen er bij. Hoe kun je ze betrekken bij de ceremonie? En wat zijn handige tips voor de dag zelf?

Voor op Pinterest

Samen voorbereiden

Natuurlijk is het jullie bruiloft maar voor de kinderen is het ook een dag om nooit te vergeten. Een manier om ze te betrekken is door ze mee te nemen in de voorbereiding. Misschien mogen ze mee om te kijken naar de locatie? Mogen ze de taart voorproeven? Misschien mogen ze meebeslissen over het budget? Gaan we kijken bij goedkope trouwlocaties zodat we meer mensen uit kunnen nodigen? Ze vinden het vast leuk om een stem te hebben.

Kleding kiezen

Natuurlijk is het leeftijdsafhankelijk in hoeverre ze een stem hebben in hun kleding. Ik bedoel, menig peuter zal in een Bumba outfit willen verschijnen. Maar als ze wat ouder zijn zullen ze vast wat willen kiezen. Ook al is het maar een keus tussen 2 outfits.

De kinderakte

Zijn je kinderen te jong om te getuigen, maar wil je ze wel betrekken? Hoe leuk is het om ze hun eigen kindertrouwakte te laten tekenen! Ze zullen het fantastisch vinden om net als de ‘grote mensen’ een taak te vervullen en zo hun toestemming te geven. Je kunt er zelf eentje maken of er eentje aanschaffen.

Het noodpakketje

Even een tip voor onder de ceremonie. Praatjes kunnen soms lang duren. Zorg ervoor dat je een noodpakketje klaar hebt liggen voor als de concentratie ver te zoeken is. Denk aan iets lekkers, iets kleins om het kind zich mee te vermaken.

Geef je kind een taak

Zoek een passende taak voor je kind. Misschien wil de kleuter wel de ringen dragen, wil je kindje wel bloemen strooien, de sleep vasthouden of als ze ouder zijn willen ze misschien wel foto’s maken.

Say Cheese

Huwelijksfoto’s zijn speciaal en hangen vaak voor eeuwig in huis. Naast foto’s met z’n twee is het leuk om ook foto’s te hebben met de kinderen. Zo horen de kinderen er echt bij en kunnen ze dit ook delen. De trouwfotograaf vindt het vast leuk om mee te denken.

De snoeptafel

Betrek je kinderen bij de bruiloft door samen te bedenken hoe je een snoep- en knutseltafel voor kinderen in kunt richten. Welke snoepjes vinden ze lekker, hoe moet het er uit zien? En welke spelletjes moeten er op de tafel komen. Dit gaan de kinderen vast geweldig vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.