Burn-out en de pil

Vorige week vertelde ik al over mijn burn-out en de pil. Misschien vertel ik nu de hele clou van het verhaal maar wat een rotzooi is dat zeg!

Mijn avontuur met de pil

Vorige week vertelde ik al over hormonen in combinatie met een burn-out. Ook vertelde ik dat ik ontzettend veel last had van de menstruatie. Een oplossing zou de pil kunnen zijn. De dokter waarschuwde dat het 2 kanten op kon gaan. Of het zou mijn eigen hormonen juist wat rustiger maken of het zou dubbelop gaan en ik zou knettertjegek worden. Ik kreeg tientallen reacties op die blog. Van mensen die goede en slechte ervaringen hadden tot mensen die mij haast voor gek verklaarden dat ik er aan begon. Tja, zo werkt het nu eenmaal online. Ik wist het ook niet en wilde het in ieder geval proberen.

Aan de pil dan maar

Voor Gijs was geboren was ik al aan de pil, in totaal iets van 7 jaar denk ik. Ik heb er nooit echt heel veel last van gehad dus hoe erg kon dit zijn? De eerste dag dat ik de pil slikte was ik voornamelijk heel erg misselijk. Ik had al gelezen dat dit een bijwerking kon zijn. Later die dag kreeg ik ontzettende spierpijn, was ik heel trillerig, down, moe en niet vooruit te branden. Ik voelde me echt niet fijn! Op dag 2 en 3 voelde ik mij niet veel beter. De misselijkheid ging gelukkig weg maar ik voelde me echt slecht. Ik voelde me er gewoon ontzettend verdrietig van. Was dit dan toch een slechte combi, een burn-out en de pil?

In dubio

“Jan, zou ik er gewoon mee stoppen?” Ik hoopte gewoon dat iemand een beslissing voor mij kon maken. Maar Jan wist het natuurlijk ook niet. Ik voelde me zo slecht maar wilde ook niet gelijk opgeven. Wat als het gewoon een kwestie van wennen is? En ik straks heel blij ben dat ik heb doorgezet? Maar aan de andere kant denk ik, wat doe ik mezelf aan? Wat heeft dit voor zin? Je voelt je eindelijk iets beter en laat je door wat tabletjes weer slecht voelen. Stop toch met die rommel! Het voelde voor mij als een tweestrijd en er was niemand die mij kon vertellen wat goed voor mij was. Aangezien het zaterdagavond was moest ik sowieso wachten tot maandag voor advies van de huisarts..

Ik stop!

En toen kwam mijn man met advies. “Weet je wat? Stop toch gewoon! Je kunt altijd op een later moment weer beginnen. Bel maandag eerst de dokter maar voor advies.” En dat deed ik. Voor nu een goede keus want ik voel me al een stuk beter. Hoe het nu verder gaat? Ik weet het niet. Maar een burn-out en de pil is voor mij geen combinatie.

3 Comments

  1. Hoi Elke,

    Er zit ook veel verschil in de pil. Ik ben tijdens mijn burn out overgestapt op de Mylan, hierdoor voelde ik mij een stuk beter! Misschien kun je dat eens overwegen.

  2. Oja? Nou voor nu heb ik even geen zin in een enkele pil. Maar bedankt ­čÖé

  3. Vitex agnus cactus Google hier eens op. Als natuurlijke alternatief tegen ons en menstruatie klachten. Is niet dat dit beveiligd tegen bevruchting hoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.