Ik heb last van de eisprong

last-van-eisprong

Ik heb iets heel geks. Iets waar ik voor de bevalling geen last van had. Ik heb namelijk last van de eisprong en niet zo’n beetje ook. Ik vertel je hoe het zit.

 

 

Last van de eisprong


 

De eerste keer last

Het was ongeveer een jaar geleden. We waren net klaar met avondeten en we zaten nog even te chillen. Ik kreeg uit het niets ineens ontzettend last van 1 kant onderin mijn buik. Ik heb het even aangekeken maar ik zeg tegen Jan: “dit is niet goed hoor”. Het was echt een snijdende aanhoudende pijn. Ik dacht dat het mijn blinde darm kon zijn maar al snel concludeerden we dat het dan hoger zou moeten zitten. Ik had echt geen idee, ik vond het zelfs wel een beetje eng. Wat kan dat nou toch zijn?

 

Kruikje op de bank

Ik ging maar even met een kruikje op de bank liggen. Dit was echt heel erg vervelend! Ik besloot toch de huisartsenpost te bellen. Vooral omdat ik het een beetje eng vond wat het kon zijn. Bij de huisartsenpost vroegen ze of ik het nodig vond om langs te komen. Volgens hen klonk het niet alarmerend. Ik wilde het wel gewoon aankijken, ik wil ook niet voor elk wissewasje naar de huisartsenpost. Als het nodig is kon ik altijd nog komen.

 

Ook lezen? Wanneer mag mama nou eens uitslapen?

 

Het vervolg

Een paar uur later werd de pijn langzaam minder en de volgende dag had ik helemaal nergens meer last van. Al snel was ik alles alweer vergeten totdat ik een maand later weer hetzelfde had. Ik herinnerde mij de pijn en ging toch eens googelen. Wat ik vond:

Bij de ovulatie barst in de eierstok een rijpe follikel open en komt er een eicel vrij. Net voordat de follikel de eicel als het ware loslaat, rekt deze wat uit op de oppervlakte van de eileider. Dat zou de pijn kunnen geven. (Bron)

Oké, duidelijk dus. Ik had dus last van de eisprong. Ovulatiepijn dus. De site gaf precies aan wat ik voelde. Een stekende pijn onderin de buik die uitstraalt naar de rug. De meeste vrouwen hebben er een paar uur last van. Precies wat ik heb dus.

 

Voordelen

Uiteraard is buikpijn niet leuk maar ik weet wel precies wanneer mijn eisprong is. Dat heeft natuurlijk voordelen voor een eventuele kinderwens (nee, niet zwanger mensen). Dat ik dan een paar uur per maand last heb van mijn eisprong dat is dan maar zo.

 

Voel jij de eisprong ook?

 

2 Comments

  1. Voelde ik het maar 😉 Weet nooit wanneer die is met een cyclus van ergens tussen de 30 en 60 dagen. Toch lastig als je wel een kinderwens hebt 😉

    1. O dat lijkt me echt vreselijk 🙁 Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.