Kinderschoenen van kwaliteit shoppen bij Van den Assem

Als je ‘Van den Assem’ zegt dan ga je voor kwaliteit. Of je nu gaat voor herenschoenen, een leren tas, Woden sneakers of kleding. Kwaliteit staat voorop bij het familiebedrijf. Met een ruim assortiment voor de hele familie kun je voor iedereen wel iets vinden. Zelf ben ik nog op zoek naar enkellaarsjes voor het najaar. Ik zoek een neutrale set dat bijna overal bij past. Naast dat moet het ook nog eens comfortabel lopen. Al vraag ik me soms wel af waarom ik überhaupt nog mooie kleren koop. Ik ben er nog niet uit. Maar een aantal merken trekken me erg aan. Ik vind het vooral bij schoenen ook niet erg dat het wat kost. Goede en eerlijke materialen kosten nu eenmaal geld. En laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat.

Collectie kinderschoenen

Bij kinderschoenen vind ik het helemaal belangrijk dat de schoen van goede kwaliteit is. Binnenkort moet ik op zoek naar de eerste loopschoentjes voor de baby. Die koop ik altijd in een fysieke winkel. Die eerste schoentjes wil ik goed laten opmeten. Ik zal deze eerste schoentjes niet snel via bijvoorbeeld Vinted kopen. Zijn de kinderen wat groter dan bestel ik ze ook wel online,. Ik heb mijn eigen favoriete merken waarvan ik weet dat ze altijd goed zitten en goed vallen. De merken die ik koop zijn degelijk en goed. In een fysieke winkel schoenen kopen of online gaat wel een beetje anders. Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken bij het online kopen van kinderschoenen.

Online kinderschoenen bestellen

Bij het online kopen van kinderschoenen is een andere aanpak gewenst dan bij het kopen in een fysieke winkel. Koop je kinderschoenen online dan kun je ze van te voren niet goed bekijken en passen. Dat kan pas thuis. Daarom deze tips:

  • Neem thuis de maat goed op. Je kunt een schoenmaat meter kopen zodat je altijd thuis de maat op kunt nemen. Zelf heb ik er ook eentje. Ideaal! Heb je dit niet thuis dan kun je zelf de voeten omtrekken op papier en op die manier de voeten meten. Door even te googelen krijg je complete schema’s. Bij twijfel kun je beter even naar een fysieke winkel gaan om daar de voetjes goed op te laten meten.
  • Bekijk goed van welk materiaal de schoen is gemaakt. Biedt het de voeten echt bescherming tegen weer en wind? Of zijn het vooral materialen die geschikt zijn voor warmere dagen. Is het gemaakt van echt leer? Of van kunstleer. Op een foto is kwaliteit niet altijd goed zichtbaar.
  • Ga op onderzoek uit. Zijn er reviews te vinden over de schoenen die je wilt aanschaffen. Vaak kun je heel veel informatie halen uit reviews. Valt de schoen klein, smal of valt het toch tegen. Hier kun je dan makkelijk rekening mee houden.
  • Hoe gaat het retourneren? Is het een heel gedoe? Bedenk dan goed of dat het je waard is. Persoonlijk betaal ik liever een paar euro meer en dat ik het dan zonder gedoe weer op kan sturen dan dat ik van alles moet regelen voor het retourneren.

Thuis schoenen passen

Yeah! Ze zijn er! Nu kun je lekker passen. Natuurlijk moet je letten op het uiterlijk. Welke vind jij mooi, en welke vind je kind mooi. Maar er komt meer bij kijken. Let ook zeker op deze dingen:

  • Let op de grootte van de schoen. Er moet een bewegingsruimte van één cm aanwezig zijn voor de tenen. Te strakke, te kleine of te grote schoenen verstoren de ontwikkeling van de kindervoet. Kleine of strakke schoenen maar ook te strak zittende sokken knellen de voeten af. Te grote schoenen veroorzaken eeltvorming en blaren omdat de voeten kunnen schuiven.
  • Welk paar loopt het best? Doe je kind beide schoenen aan. Kan je kind zelf al vertellen of de schoen goed zit? Bij kleintjes zul je zelf moeten interpreteren of de schoenen goed zitten of toch wat knellen. Loopt het kind er zo op weg? Of blijft het toch wat trekken aan de schoentjes. Het blijft lastig oordelen. Succes!
  • Is de zool flexibel genoeg? De zool moet buigzaam zijn zodat de voet goed kan bewegen in de schoen. Het is belangrijk dat kindervoeten gemakkelijk op en neer kunnen zodat de voetspieren sterker worden. Let ook op het profiel in de zool omdat dit kan voorkomen dat het kind uitglijdt. Een goede zool vangt schokken van springen en rennen op en dempt ze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.