Mijn ervaring met Vinted – voordelen en nadelen

Ik heb best lang getwijfeld om op Vinted te gaan. Maar nu ben ik om. Ook benieuwd naar mijn ervaring met de Vinted-app?

mijn-ervaring-met-vinted

Kotsiekots

‘Draag je het niet, verkoop het dan!’ Kots, kots! Hoe vaker ik die reclame hoorde hoe meer ik wist dat ik daar nooit aan zou beginnen. Totdat ik een keer met iemand sprak die helemaal enthousiast was. Zou ik het dan toch proberen? Gewoon de app downloaden kan geen kwaad toch? Even rondkijken en als het niks is dan verwijder ik het weer. Nou dat heb ik geweten. Inmiddels een paar maand later en zwaar Vinted verslaafd!

Koopjesgek

Nu ben ik altijd al te vinden op Marktplaats en de Facebook marketplace. Vooral wat speelgoed betreft koop ik veel tweedehands. Het is duurzamer en een stuk goedkoper. En ik heb Gijs er nog nooit over gehoord. Even een sopje erover en klaar. Het leukste zijn de koopjes. Een complete bak Duplo voor €5,- of die mega grote bak met een houten treinspoor er in voor een tientje. Ja dat vind ik gewoon leuk. En ik verkoop het ook heel makkelijk weer. Laatst had ik een Tiptoi starterset gekocht. Na een paar weken keek er geen kip meer naar. Nou, verkopen die handel!

Mijn ervaring met Vinted

Mijn ervaring is heel positief met Vinted. En dan vooral omdat het gewoon zo makkelijk is. Je upload een foto. Koopt iemand het? Dan hoef je niet allerlei gegevens uit te wissen maar je krijgt automatisch een verzendbon die al is betaald. Je kunt via verschillende kanalen verzenden. Soms hoef je helemaal niks te laten printen maar laat je gewoon je telefoon scannen en soms print je iets en breng je het weg. Als het aankomt krijg je automatisch je geld. En nee ik maak geen reclame voor dit bedrijf, ik vind het echt gewoon fijn en makkelijk.

Voordelen

 • De app is duidelijk en werkt makkelijk.
 • Bij verkoop of koop is er weinig contact. Het uitwisselen van adresgegevens en informatie over verzendkosten gaat automatisch.
 • Een verzendlabel wordt automatisch aangemaakt. Downloaden en klaar.
 • Er zijn vaak verschillende verzendopties mogelijk. Homerr en Mondrial relay zijn de goedkoopste opties.
 • Je krijgt automatisch bericht als je pakketje is verzonden of is aangekomen.
 • Kopen en verkopen gaat de grenzen over. Ik koop of verkoop regelmatig iets in landen als Frankrijk en België.
 • Is het pakketje kwijt dan krijg je je geld terug.

Nadelen

 • Zo duurt het best even voordat je je geld krijgt.
 • Het is echt een gedoe als je pakje is kwijtgeraakt. Ik heb dat een keer gehad. Kreeg netjes mijn geld terug hoor maar dat duurde een eeuwigheid.
 • Als je iets koopt betaal je een aantal procent aan Vinted voor een soort verzekering. Ja, ik vind het niet zo erg hoor. Ze maken het ook gewoon een stuk makkelijker voor je. En ze zorgen er ook voor dat je je geld terugkrijgt als er een pakje kwijt is.
 • De klantenservice is Engels. Wel word je goed geholpen.
 • Het is vreselijk verslavend. Ik verdien er helemaal niks aan omdat ik het geld wat ik binnenkrijg gelijk weer opmaak aan leuke items.
 • De irritante reclame bestaat nog steeds.

Oja, en volg je me al op Vinted? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.