Waarom koop ik überhaupt nog mooie kleren?

Ik heb een probleem. Ik kan gewoon niet schoon blijven.

Klein Elkie

Het lijkt wel een verhaal van een peuter. Misschien ben ik diep van binnen ook wel een soort klein kind. Als kind kon ik het al niet, mijn kleren mooi en netjes houden. Gelukkig hoefde ik dat als kind ook niet. Ik mocht vies worden. En dat is maar goed ook want ik speelde altijd op en rond de boerderij. Bomen klimmen, hutten bouwen, spelen met water en modder. Ik kwam ook niet vaak schoon thuis. Ik had dan een overall die ik aandeed over mijn gewone kleren. Maar ik had regelmatig dat mijn mouwen van mijn trui toch nat waren geworden of dat het modder zo mijn laarzen in stroomde. Je begrijpt het. Ik was niet persé heel netjes. Toen ik wat ouder werd. Laten we zeggen rond de puberteit, toen veranderde dat. Ik hield van mooie kleren, nagels en make-up. En nu blijkt dat ik beide personen in 1 ben. En dat lijkt wel een beetje een onmogelijke combi.

Groot Elkie

Ik douche elke dag en ik trek elke dag schone kleren aan. Ook wel nette kleren. Geen torenhoge hakken of korte jurkjes maar wel een leuk jasje of een mooie trui. Ik vind het leuk om mijn nagels netjes te hebben en om aandacht te besteden aan mijn haar. Maar nu is er iets in mij wat er voor zorgt dat dat bijna niet mogelijk is. Diep van binnen ben ik nog steeds dat kleine wilde meisje. Sta ik dus regelmatig met mijn mooie nagels in de moestuin te graven. Kom ik thuis van mijn werk als juf, blijkt dat ik weer te onvoorzichtig ben geweest met het verf en zit het zelfs in mijn haar. En dat mooie jasje? Die is binnen no-time ondergekotst door mijn baby. Want ja, die heb ik ook nog. Die witte schoenen waren na 1 dag al niet meer wit aangezien ik had bedacht dat ik in de modder foto’s wilde maken en dat haar? Tja.. Daar haal ik regelmatig grassprietjes uit nadat ik met mijn jongens heb liggen rollen in het gras.

Hoe moet ik daar nou een balans in vinden dan. Hoe kan ik er mooi en netjes uit zien maar toch gewoon doen wat ik wil. Ik vind het heel irritant als mijn kleding mij weerhoud om te doen waar ik op dat moment zin in heb. Maar ik wil er toch ook niet als één of andere verstrooide kunstenaar uitzien. Moet ik toch ook maar een overall achter mij aanslepen? Het lijkt wel een onmogelijke combi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.