Hoe werken hydrokorrels precies?

Vind je het belangrijk dat je tuin er spic en span uitziet? Dan besteed je ongetwijfeld veel tijd aan je gazon, aan de planten in je tuin en aan de bloemen in je tuin. Om de planten en bloemen op de juiste manier te verzorgen, kun je niet om hydrokorrels heen.

Wat zijn hydrokorrels precies?

Hydrokorrels zijn kleine en luchtige bolletjes. Deze bolletjes zijn van klei gemaakt en hebben hierdoor een bruinachtige kleur. Het is de bedoeling dat je de korrels op tuinaarde of potgrond legt, waardoor je van meerdere voordelen geniet.

Wat zijn de voordelen van hydrokorrels?

Eén van de voordelen van hydrokorrels is dat het bijdraagt aan een betere vochthuishouding. De korrels nemen het water zelf goed op, waardoor de grond minder snel uitgedroogd raakt. Dit betekent dat je de planten minder vaak water hoeft te geven, handig als je bijvoorbeeld 2 weken op vakantie bent.

Daarnaast is het erg fijn dat je hydrokorrels op meerdere manieren kunt gebruiken. ZO kun je de korrels als decoratieve toplaag gebruiken, maar óók als bodembedekker. Verderop in dit artikel lees je meer over de verschillende toepassingsmogelijkheden.

Een ander voordeel van deze korrels is dat ze oneindig te gebruiken zijn. Als je in een andere pot plantjes plant, kun je gewoon de korrels uit een andere pot overscheppen. De werking van de korrels blijft perfect, waardoor je jarenlang van een en dezelfde hydrokorrels geniet.

Waar gebruik je hydrokorrels voor?

In je tuin kun je hydrokorrels op vier manieren gebruiken:

  • Als decoratieve toplaag. Je legt hierbij de korrels op de potgrond, waardoor de potgrond verdwijnt. Dankzij de mediterrane kleur van de hydrokorrels krijgt je tuin hier een mediterrane uitstraling van.
  • Je zet een plant in hydrokorrels. Bij deze optie gebruik je helemaal geen potgrond. Je vult dus een pot met hydrokorrels en plant daar de plant vervolgens in. Het voordeel hiervan is dat je slechts één keer in de paar weken de plant water hoeft te geven.
  • Je legt de hydrokorrels onder de potgrond. Een kwart van de pot vul je met korrels en het overige gedeelte met potgrond. De korrels aan de onderzijde van de pot nemen het overtollige water op, waardoor wortelrot bij je plant(en) voorkomen wordt.
  • Je legt de hydrokorrels op de potgrond. Het voordeel hiervan is dat de potgrond minder snel uitdroogt, waardoor je de planten minder vaak water hoeft te geven.

Waar wil jij de hydrokorrels voor gebruiken? Feit is in ieder geval dat je deze korrels veelzijdig in je tuin toe kunt passen. Ongeacht wat voor potten of planten je hebt, zijn de hydrokorrels je aangewezen vriend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.