Zomerse tussendoortjes voor kinderen

gezonde-tussendoortjes

Als je ergens geen zin in hebt met dit hete weer, dan is het wel om uren in de keuken te staan. Toch is het leuk om je kinderen af en toe te verrassen met iets lekkers. Met deze zomerse tussendoortjes voor kinderen heb je sowieso een klein feestje.

Bewaar mij op Pinterest!

Ice, ice baby

IJs is altijd een goed idee in de zomer. Maar om nou elke dag met een dikke magnum aan te komen is misschien niet zo’n strak plan. Met fruit en melk of yoghurt kun je zelf ook hele lekkere ijsjes maken. Dus bijvoorbeeld de helft aardbeien, de helft yoghurt, eventueel een beetje honing en lekker blenden. Een nachtje in de vriezer en dan zijn ze klaar!
Gebruik het favoriete fruit van je kindje, dan is het sowieso een succes!

gezond-ijs-maken-fruit

Strikje er om

Alles maar dan ook alles wordt beter als je het mooi aankleed. Ik heb sinds een paar jaar een leuk vakjesbord, zie foto hieronder. Vaak op zondag maak ik er een mooi bordje van met allerlei dingetjes. Het ziet er gelijk heel aantrekkelijk uit! Het bord wat ik heb is al jaren uitverkocht. Misschien is dit vakjesbord een leuk alternatief.

Tips voor aankleding:

  • Heb je van kerst nog leuke koekjesuitstekers liggen in de vorm van een ster? Gebruik ze eens voor de komkommer. Groot succes!
  • Gezichtjes doen het altijd goed. Met een stift teken je een leuk gezichtje op de mandarijn of banaan.
  • Met dit soort vingeroogjes in een boterham geprikt is je broodje al heel grappig.

Samen in de keuken

Iets samen maken is altijd een goed idee. Met mijn oudste maakte ik al havermoutkoekjes. Het meest simpele recept ooit; een banaan, wat rozijntjes en een handje havermout. Even kneden, 10 minuutjes op 150 graden in de oven en klaar.

Met grote kinderen is het ook leuk om popcorn te maken. Je hebt in de winkel ‘popcornmais’ die je in de pan zelf kunt laten poffen. Kinderen vinden dat geweldig!

Welke tussendoortjes zijn gezond?

Vind jij dat ook zo lastig? Het liefst eten die van mij elke dag chocola. Ik heb de regel dat we elke ochtend fruit eten, dan weet ik zeker dat ze dat binnen hebben. ’s Middags wisselt het hier vaak. Dit plaatje vond ik op de site van het voedingscentrum. Toch handig om in je achterhoofd te houden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ‘mijn goede start ‘. Lees meer hierover in het artikel die ik eerder hierover heb geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.