3 tips voor het verhuren van je woning

Als je een tweede huis hebt dan is er altijd een woning die je niet in gebruik hebt. Waarom zou je dit dan niet verhuren? Op deze manier worden beide panden gebruikt, terwijl je zodoende ook nog wat extra geld kunt verdienen. Een huis verhuren is desondanks niet iets dat je even tussendoor doet, hier moet je echt even voor gaan zitten. Bovendien is het verstandig om de volgende tips toe te passen om het verhuur van je woning een succes te laten worden.

Breng je huis op de markt

Het kan een goed idee zijn om een verhuurservice in dienst te nemen. Dit bedrijf zal je woning dan onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen brengen. Ook kun je hiervoor samenwerken met een verhuurmakelaar, al kost dit natuurlijk wel meer geld. Om deze kosten te vermijden, kun je er tevens voor kiezen om je huis zelf op de markt te brengen. Hier gaat vrij veel werk in zitten, al is dit tegenwoordig eenvoudiger dan in het verleden. Dit komt vanwege het internet, hierop kun je namelijk eenvoudig verhuren. De verhuur aan expats hoort hierbij tot je mogelijkheden, al zijn er meer opties.

Presenteer je huis alsof je het verkoopt

Bij het op de markt brengen van je woning is een goede presentatie van groot belang. Je moet het namelijk tonen aan de gegadigden alsof je het van plan bent te verkopen, wat natuurlijk niet daadwerkelijk het geval is. Daarom moet je eventuele reparaties nu uitvoeren, problemen kun je op deze manier voorkomen. Daarnaast moet je je woning uitnodigend en aantrekkelijk maken, doe dit bijvoorbeeld met decoraties en planten. Ook kan het in sommige gevallen nodig zijn om je huis te voorzien van een nieuw laagje verf, terwijl rommel bovendien goed opgeruimd moet worden voordat je je woning verhuurt.

Screen je potentiële huurders

Je wilt niet zomaar huurders in je huis, je wilt juist huurders die goed voor je woning zorgen en ook op tijd betalen. Om hiervoor te zorgen, is het nodig om de gegadigden stuk voor stuk te screenen. Vraag hiervoor om hun financiën zodat je weet of ze in staat zijn om de huur te betalen, terwijl je er ook goed aan doet om even hun naam in te tikken op Google. Wellicht krijg je resultaten te zien waardoor je direct weet dat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.