Decemberactie: De sponsoren & terug kijken

Het laatste berichtje over de decemberactie <3 Hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen, wie waren de sponsoren en zou ik het weer doen?

 

 

The beginning

Wat een raar verhaal is dit eigenlijk. En achteraf gezien misschien het beste wat mij op dat moment is overkomen. Het begon met een gesprek met mijn moeder. Op het nieuws was een stuk over gezinnen in armoede. Gewone mensen, die gewoon werken, maar die toch niet rond kunnen komen. Vreselijk vonden we dat! Dat deed me denken aan die lieve mama die ik een paar jaar geleden een paar cadeautjes heb opgestuurd voor Sinterklaas. Voor mij een kleine moeite, voor haar een mooie Sinterklaas. Ja, dat wilde ik weer doen. En ik besloot die avond een oproepje te doen op mijn Facebook in de hoop dat ik een gezin kon vinden die ik kon helpen.

 

Ontploffing

Wat er toen gebeurde kon ik niet bevatten. Ik kreeg tientallen berichten en mails van mensen die graag speelgoed wilden doneren, cadeautjes wilden kopen en wilden helpen. Ook nam er iemand contact op van de plaatselijke krant. Of ik een interview wilde. Wauw, op dat moment wist ik even niet wat ik moest denken. Ik was echt ontzettend enthousiast! Ik wist ook dat als ik dit ging doen dat ik dit op mijn manier moest aanpakken, zonder te veel druk en met structuur. Ik was ten slotte aan het herstellen van een burn-out. Maar ik wist het, dit werd mijn nieuwe projectje. Na maanden van die stomme burn-out kon ik eindelijk iets betekenen voor anderen. Ik kon even die rotziekte vergeten.

 

decemberactie-elkeblogt

 

Ik was aan het bedenken hoe ik er voor kon zorgen dat deze actie mijn niet zo overweldigend zou zijn maar hoe ik er een beetje structuur in kon brengen. Ik had bedacht dat er 2 dagen zouden zijn waarbij mensen speelgoed konden gaan brengen. En ik wilde kijken of ik wat sponsoren kon regelen. Onderstaand berichtje plaatste ik en werd weer massaal gedeeld. Zo geweldig vond ik het.

 

decemberhulp

 

10 gezinnen

Inmiddels had ik 10 gezinnen gevonden waarbij ik een goed gevoel had. Ik had wat achtergrondinformatie gevraagd en sommige verhalen waren al om te janken. Het ergste vond ik nog wel het verhaal van de moeder die vertelde dat ze al járen geen Sinterklaas vierden. De kinderen waren niet anders gewend en ze was zo blij dat ik haar zou gaan helpen. Nou, dat motiveert alleen maar kan ik zeggen hoor. In de loop van de tijd kreeg ik veel vragen over deze gezinnen. “Zijn ze wel echt arm?” of “Wat als ze wel genoeg geld hebben of er gewoon niet mee om kunnen gaan?” En hier heb ik ook over nagedacht maar voor mij ging het om die kinderen. Het ergste wat zou kunnen gebeuren is dat er speelgoed in de verkeerde handen zou vallen. Ik vertik het om die moeders te ondervragen over hun financiële situatie. Dat is niet aan mij. Ik denk dat als iemand zich aanmeld dat diegene al over een grote drempel heen moet stappen. En als dat dan niet terecht is? Dan regel je dat maar straks aan de hemelpoort.

 

De sponsoren

En die sponsoren die kwamen in grote getalen. Ik had dit gewoon echt verwacht hoor. Ik had misschien gehoopt dat er een aantal bedrijfjes iets kleins kon geven maar ik denk dat er samen wel voor €1000,- is gedoneerd. Echt hartverwarmend en zo .. ja motiverend en zo.

 

Ballorig Emmen

Met Ballorig Emmen heb ik zelf contact gezocht. Het leek me zo leuk om een aantal kinderen vrijkaartjes te kunnen geven. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb gemaild. Ze waren héél enthousiast en ik ging dan ook naar huis met een hele grote doos met heel veel speelgoed en vrijkaartjes. Wauw, ik was helemaal in de wolken van dit gebaar.

 

 

Bakker Metsel- & lijmwerken

Ik kreeg contact met iemand van een plaatselijk metsel & lijmbedrijf. Ze wilden heel graag helpen. Ik had toen al het idee dat het wel goed zou komen met de cadeautjes. En wist dat deze gezinnen ook zaten te springen om verzorgingsproducten. Zo gezegd zo gedaan. Geweldig hoor!

 

 

Vodoz Makelaardij

Niet veel later kreeg ik een berichtje van mijn vriendin, dat ze ook wel wilden sponsoren. Ze werkt bij Vodoz en had dat even geregeld. Geweldig toch! Voor elk gezin een zak met genoeg inpakpapier.

 

 

Made by Bir

Van Birgit, van Made by Bir kreeg ik een grote doos vol met allerlei zelfgemaakte cadeaus. Ik vind het zo leuk dat de hulp echt van alle kanten is gekomen. Toen ik contact met Birgit had kwam ik erachter dat ze zelf ook stickers maakt. Dus als je een prijsje wint bij mij komt er een sticker op met ‘cadeautje van Elkeblogt’. Zo leuk!

 

 

Monique van Bergen fotografie

Namens Monique mocht ik 2 fotoshoots weggeven aan de gezinnen. Hoe lief <3 En kijk eens wat een mooie plaatjes ze schiet. Echt prachtig!

 

 

Jumbo Klazienaveen

Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik zocht eigenlijk nog een bedrijf wat iets lekkers wilde verzorgen. Ik doe al járen mijn boodschappen bij de Jumbo in Klazienaveen en ik dacht, ik vraag het gewoon. Wel veilig via de computer hoor 😛 En ze wilden mee doen! Hoe vet is dat! En kijk hoe veel!! Geweldig <3

 

 

Crearhea

Ik had vorig jaar, of is het inmiddels al 2 jaar geleden, een leuke samenwerking met Rhea. Ze heeft voor elk kleintje een pietenmuts gemaakt met naam, die ik in verband met de privacy niet ga laten zien. Ik kreeg al van een aantal mama’s een foto doorgestuurd van hun kindje die trots de pietenmuts aan het showen was.

 

 

Loflie Kids

Ook Loflie Kids kwam met een prachtige donatie. Allerlei leuke hebbedingetjes als petjes, tasjes en denkentjes. Zo leuk!

 

 

Jiddo Christelijk kinderdagverblijf

De volgende donatie vond ik echt hartverwarmend <3 Kinderdagverblijf Jiddo in Emmen dondeerde voor elk ukkie een pak luiers. Hier heb ik heel veel mama’s heel blij mee gemaakt.

 

 

Kapsalon Heidie

Van Heidie kreeg ik een prachtige donatie met kortingsbonnen. Ik weet zeker dat heel veel gezinnen hier blij mee zijn.

 

 

Minnis Mode en Meer

Namens Linda mocht ik 2 handgemaakte kledingstukken weggeven. Hoe leuk is het dat deze kinderen een keer iets krijgen wat helemaal voor hun zelf is gemaakt. Dankjewel Linda!

 

 

Giftsat7

Giftsat7 heeft voor iedereen een beker gemaakt met naam. In de beker zaten lekker pepernootjes. Voor een oudere jongen heeft ze een lampje gemaakt met zijn lievelingsautomerk.

 

 

Bij Sib

En als klapper op de vuurpijl mocht ik 1 gezin blij maken met een geheel verzorgd diner bij ‘Bij Sib’. Vond het wel grappig want toen ik het berichtje plaatste dachten heel veel mensen dat het een winactie was. Nouja, vond het wel grappig.

 

 

Bijzondere donaties <3

Naast de schenkingen van bedrijven kwamen er ook heel veel andere mooie donaties binnen. Zo kreeg ik ontzettend veel mooi speelgoed binnen. Maar denk ook aan mensen die complete pakken luiers doneerden, of iemand die meerdere banen van ‘Toet Toet’ doneerde. Zo bijzonder! Ook heb ik aan een paar gezinnen een bezoek van een pietje mogen regelen (ging ook een keertje mis met de communicatie, oeps!) Een hele mooie donatie was van een familie wiens moeder was overleden, uit haar naam wilden ze graag iets moois doneren. Voor elk kleintje heb ik een mooie pyjama en een setje ondergoed mogen geven. Ook was er die hele bijzondere anonieme donatie, van maar liefst €300,-. Je begrijpt dat ik even stijl achterover viel toen ik dat op mijn rekening gestort kreeg. Echt geweldig!

 

Bol.com actie

Voordat ik die mooie donatie kreeg leek het mij zo leuk om voor die kinderen ook een nieuw cadeau te kunnen kopen. Mijn doel was om €200,- op te halen. Als dat zou lukken dan zou ik voor elk kind een cadeautje kunnen kopen. Ik ben echt niet zo van het bedelen maar ik dacht ik vraag het gewoon, misschien waren er wel mensen die wilden helpen. Nou, dat heb ik geweten, ik heb zo ongeveer €350,- aan donaties gekregen van jullie. Echt zo ontzettend lief!!

Verzorgingspakket en nieuwe gezinnen

Ik had al lang in de gaten dat ik genoeg had om voor elk gezin een mooie zak te maken. Voor elk kind een nieuw cadeau en daarnaast nog een flink aantal gedoneerde cadeaus. Ik had een beetje een luxeprobleem, ik had geld over. Om nou voor elk kind nog meer cadeaus te kopen vond ik niet nodig. Toen kwam ik op het idee om een verzoringspakket te regelen. Met wasmiddel, zeep, shampoo, koffie, je weet wel. Allemaal van dat soort dingen. Ook hadden mij in de tussen tijd nog een aantal mensen benaderd die vroegen of er nog plek was. Daar heb ik ook nog een mooie zak voor gemaakt.

 

 

RTV Drenthe

Al eerder werd ik gebeld door RTV Drenthe en in eerste instantie heb ik ‘nee’ gezegd. Ik had er geen zin in, het was niet het moment, het voelde gewoon niet goed. 2 weken later was alles wat rustiger, en heb ik er even over nagedacht. Ik wilde altijd al een keertje op tv, ik voelde me goed en de actie was toch zo goed als ten einde. Waarom niet? En ik heb het gedaan. Op mijn vrije dag kon Gijs even naar oma en na 3 kwartier waren ze weer vertrokken. Hieronder het resultaat. En weet je? Toen ik dit zag was ik gewoon echt een beetje trots op mijzelf. Ik kreeg ook zoveel positieve reacties en berichtjes, ik leek er wel een week van te zweven, zo leuk!

 

Het uitdelen van de zakken

Ik spoel even een stukje door hoor. De zakken heb ik inmiddels klaargemaakt en ik appte de mama’s dat ze het konden gaan ophalen. En alle mama’s waren gewoon zo dankbaar, dat vond ik zo ontzettend lief! Ik krijg nog steeds berichtjes van mama’s met foto’s van hun kind met een leuk cadeau. En weet je? Die smoeltjes op het gezicht van die kinderen. Daar doe ik het voor. Sinterklaas is toch voor iedereen?

 

Leestip: Wat zit er in de speelgoedzak?

 

Terug kijken

Als ik terug kijk krijg ik vooral een ontzettend warm gevoel. Ontzettend blij dat deze actie gelukt is. Sterker nog, een beetje uit de hand is gelopen. Ik denk dat dit iets is waar ik over 30 tegen mijn man zeg: ‘Weet je nog? Dat ene jaar?’ Ik kreeg ontzettend veel lieve, hartverwarmende berichtjes en dat heeft me gewoon zo goed gedaan allemaal. Iedereen die in een burn-out zit kan ik dan ook aanraden om iets voor een ander te doen. Na maanden van dood op de bank liggen kon ik eindelijk iets voor iemand betekenen, en dat was goed!

 

Toch een beetje jammer?

Wat ik dan wel even een bummer vond was dat er mensen waren die het niet vonden kunnen dat ik deze actie deed terwijl ik nog aan het re-integreren was. Ik had gehoopt dat de mensen juist zouden denken: goh, wat fijn dat ze eindelijk weer iets heeft gevonden waar ze haar ei in kwijt kan, waar ze een goed gevoel van krijgt. Alsof er ook maar één hersencel in mij blij is met het feit dat ik nog niet beter ben. Maar goed, ik wil daar geen woorden meer aan vuil maken. Ik wil het negatieve niet laten overheersen. Mensen die mij echt kennen weten hoe ik in elkaar zit.

 

En volgend jaar?

Weet je? Het kriebelt wel hoor. Ik vond het echt te gek om te doen! En ook leuk om eindelijk eens samen te werken met bedrijven in de regio. Toch zeg ik geen ja. Dat heeft een aantal redenen:

  1. Ik weet niet hoe mijn leven er volgend jaar uit ziet. Voor hetzelfde geld ben ik helemaal niet in de positie om zoiets te organiseren. Zwanger van een vierling, miljonair geworden, ik ben een prinses geworden die de wereld over moet reizen of ik ben een wereldberoemde buikdanseres. Ik bedoel maar.. Geen idee nog!
  2. Waar laat ik al het rommel? Dat is echt een serieus probleem. Want die speelkamer die jullie op het filmpje konden zien, die wordt dit jaar verbouwd. En dan wil ik daar volgend jaar niet al die dozen met speelgoed hebben staan. Dus stel dat ik dit ga doen, dan moet ik daar echt wel een oplossing voor hebben. Geen idee nog.
  3. Ik weet niet of ik er wel zin in heb. Ik wil niet dat dit voor de rest van mijn leven een ‘moetje’ wordt. Misschien was dit juist wel zo leuk omdat het iets éénmaligs was. Ik weet het gewoon echt niet.

 

Leestip: Wat zit er in het verzoringspakket

 

Doneren mag nog steeds

Stel dat je dit jaar een keer de kast aan het opruimen bent en je hebt een doos met mooi speelgoed wat je eigenlijk wel wilt doneren? Denk dan aan mij. Ondanks dat ik niet weet of ik nog een keer een actie ga houden heb ik natuurlijk wel contact met deze moeders. Ik kan er sowieso voor zorgen dat het goed terecht komt.

 

Wat wil ik nog zeggen

Pff.. Het lijkt wel een Oscar speech. Ik wil alle sponsors en mensen bedenken die op wat voor manier dan ook geholpen hebben. Echt geweldig! Ik wil mijn man bedanken voor het helpen onder dwang en mijn naaste familie en vrienden die mij zo positief steunden. Ook wil ik de mensen bedanken die lieve berichtjes voor mij hebben achter gelaten. Je weet niet hoe belangrijk dat voor mij was op dat moment.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.