Buttons en speldjes maken voor Vaderdag

buttons-pins-maken-vaderdag

Ik maakte weer eens iets leuks voor Vaderdag. Buttons en speldjes maken van krimpfolie werd het deze keer. En zijn ze niet geweldig? <3

buttons-en-speldjes-maken

Krimpfolie it is

Ik weet niet wat ik heb met krimpfolie. Ik maakte al eens leuke sleutelhangers voor Vaderdag met dit spul en laatst maakte ik ook sleutelhangers voor Moederdag. Maar het heeft een soort aantrekkingskracht of zo. Waarschijnlijk omdat ik eigenlijk anti-plastic ben? Mijn onderbewuste vind dit krimpfolie dan woest aantrekkelijk? Misschien maar eens een afspraak bij een psycholoog inplannen 😀 Hoe dan ook maakte ik deze leuke buttons en speldjes zodat paps de hele dag trots rond kan lopen.

buttons-en-speldjes-maken

Buttons en speldjes maken

Wat heb je nodig:

 • Krimpfolie (voor deze speldjes heb ik maar een half papiertje gebruikt, je kunt er dus heel erg lang mee doen)
 • Buttonspeldjes
 • Permanent markers (deze gebruik ik al bijna een jaar voor van alles)
 • Schaar
 • Lijm. Zelf gebruikte ik secondelijm maar een lijmpistool o.i.d. werkt vast ook.
 • Gratis printable hieronder

Zo moet het:

 1. Zet de oven op minimaal 130 graden. Mijn ervaring is dat hoe hoger de oven hoe sneller het krimpt en hoe minder kans er is dat het aan elkaar plakt. Dus zelf doe ik hem wel op 200 graden.
 2. Print het bestandje uit.
 3. Trek je favoriet over met de stiften op het krimpfolie. Je kunt natuurlijk ook iets anders maken. Wat jij wil. Houdt er rekening mee dat het folie tot 3 keer kleiner wordt.
 4. Kleur het in met de stiften. Gebruik niet te donkere kleuren. Het ingekleurde krimpt mee en wordt dus dikker ingekleurd zeg maar.
 5. Knip het uit
 6. Leg het in de oven. De magic will happen 😉 Na een minuutje ongeveer kun je het er uit halen. Pas op heet!
 7. Als het is afgekoeld plak je het op het speldje.
 8. Even laten uitharden en klaar 🙂

Zijn ze niet superleuk geworden? Wil je nou iets maken zonder krimpfolie voor Vaderdag? (onbegrijpelijk by the way maar oké), ik maakte ooit deze gave sleutelhanger of kijk eens in de verzamelblog met allerlei leuke ideeën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.