Vaderdag – sleutelhanger knutselen voor bovenbouw en middenbouw

sleutelhanger-knutselen-vaderdag

Iets knutselen voor bovenbouw en middenbouw voor Vaderdag is altijd een uitdaging. Ik maakte deze sleutelhanger speciaal voor papa.

vaderdag-knutselen-middenbouw-bovenbouw-sleutelhanger

Sleutelhanger voor Vaderdag

Die papa’s zijn zo lastig hè! Ik ben altijd op zoek naar iets simpels maar leuks voor mijn middenbouw en bovenbouw. Op Pinterest vond ik deze sleutelhanger in de vorm van een poppetje. De kinderen kunnen zelf een beetje uitproberen met moertjes en boutjes. Een keer wat anders dan een knutselwerkje. En spreekt ook kinderen aan die technisch zijn ingesteld. Ik vond hem leuk en is niet moeilijk. Leuk om te knutselen voor bovenbouw en middenbouw.

Wat kocht ik?

Ik vond het best een beetje een gedoetje om de juiste dingen te kopen. Bouten, moeren en dat soort dingen zijn laat ik zeggen niet de dingen die ik dagelijks koop. Je moet letten op verschillende diktes van de bouten en moeren. Ik zelf heb gefocust op de maat M6 en M8. Als je alles in dezelfde maat koopt kan het niet missen.

Dit moet je kopen voor 1 sleutelhanger:
  • 1 bout
  • 3 moeren
  • 2 vleugelmoeren
  • 1 sluitring
  • 1 sleutelhanger
  • Een sterk touwtje of ijzerdraadje
  • Eventueel iets van kraaltjes

Zo moet het:

Eigenlijk spreekt het best wel voor zich. Zelf vind ik het ook leuk om de kinderen een beetje met de boutjes en moertjes te laten prutsen. Goed kijken, uitproberen en dan lukt het vanzelf. Je kunt er natuurlijk een mooi gedichtje bij maken voor papa of een mooie tekening. Zoek je meer ideetjes? Kijk dan eens op mijn Pinterestpagina of naar deze sleutelhanger van krimpfolie.

3 Comments

  1. Superleuk idee! Ik ga dit ook met mijn klas maken. Is de bout dan 3 cm?

  2. Erg leuk idee Elke👍👍👍

  3. Hoe lang zijn de bouten die je hebt gebruikt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.