Sleutelhanger knutselen voor Vaderdag met krimpfolie

Ik vind die papa’s toch lastig hoor! Die willen niks en hebben alles al. Deze sleutelhanger voor Vaderdag van krimpfolie vind ik echt een ontzettend goed gelukt cadeau.

Vaderdag dilemma’s!

Voor mijn werk bedenk ik vaak Moederdag- en Vaderdagcadeaus. Voor de mama’s heb ik altijd wel honderd ideetjes en voor de papa’s ben ik altijd helemaal leeg. Ik snap die mannen gewoon niet. Op Pinterest kwam ik leuke dingetjes met krimp folie of op z’n Engels ‘Shrinky Dinks’. Het leek me leuk spul en wilde het graag een keer uitproberen. Daarom besloot ik voor Vaderdag een sleutelhanger te maken van krimp folie.

krimpfolie, waar ben je?

Ik wilde graag in ons dorp de spullen kopen voor dit leuke knutselprojectje. Maar er was nergens iets te vinden wat ik kon gebruiken. Daarom maar weer naar mijn vriend Bol. Ik vond dat plastic trouwens wel duur. De hele zee ligt vol met plastic en wil je bewust iets kopen van plastic dan is het echt duur. Nouja toe maar, alles voor de papa.

Werken met krimpfolie

Als eerst probeerde ik een silhouet van Gijs te tekenen. Ik zocht een foto op mijn Ipad en trok hem met zwarte permanente stift over. Het was niet zo makkelijk want de foto verschoof steeds. Uiteindelijk is het best goed gelukt. Een gaatje er in, even netjes uitknippen en in de oven er mee!

Crazy plastic

In de oven werd dat plastic helemaal gek joh! Eerst ging het plastic helemaal gek doen en daarna kromp het ineens. Echt fascinerend om te zien. Daarna heb ik een tekening overgetrokken van een vaantje. Eentje voor papa en eentje voor opa. Daarna heb ik Gijs het laten in kleuren met watervaste stiften.

Tadaaa!

Daarna weer een gaatje er in en in de oven. Gijs en ik stonden beide weer vol verbazing voor die oven te kijken. Aan een ringetje, kraaltjes eraan en klaar! Grappig geworden toch? Niet helemaal wat je zoekt? Deze tas kan ook voor papa’s natuurlijk.

vaderdag-sleutelhanger-krimfolie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.