Budgetproof met een peuter naar Amsterdam

Met een peuter naar Amsterdam? En dan ook nog budgetproof? Ik laat je zien dat het zeker kan.

peuter-naar-amsterdam

Met de peuter naar Amsterdam

Budgetproof overnachten

Een tijdje geleden kwam ik in contact met de mensen van de keten A&O Hostel. Ze hebben verschillende Hostels in grote steden over Europa en ik mocht met mijn gezin een aantal nachten overnachten. Als blogger heb ik al veel te gekke samenwerkingen gehad maar een mini-vakantie nog nooit! A&O Hostels wil zich ook richten op gezinnen. Zo kun je dus met je kinderen budgetproof een citytrip maken. En zodoende gingen wij met onze peuter naar Amsterdam.

Basic maar goed

De kamer zijn basic maar van alles voorzien. Je slaapt dus als gezin, in Amsterdam tenminste op 1 kamer. Verwacht geen 5 sterren hotel maar voor de lage prijs heb je een mooie en nette kamer. In Amsterdam is de lobby al echt kidsproof ingericht. Als het aan Gijs lag waren we daar het hele weekend gebleven maar wij wilden toch ook wel graag wat van Amsterdam zien ­čśë

We zijn er!

Eigenlijk is Amsterdam voor ons maar een dikke anderhalf uur rijden. Valt eigenlijk reuze mee vanuit Drenthe. Tussen de bedrijvenpanden in de Bijlmer zit het Hostel. We checken in en onder het inchecken kom ik Joyce tegen van Joyfromjoyce. Zo grappig eigenlijk! We volgen elkaar al een hele tijd maar hebben elkaar nog nooit gezien. Nadat we de spullen naar de kamer hebben gebracht besluiten we naar de Ikea te gaan. Het is bijna etenstijd en aangezien de Ikea zo ongeveer tegenover het Hostel zit leek ons dat wel een budgetproof plek om een beetje te eten.

Fun in de Ikea

We lachen ons dood in de Ikea. Gijs heeft de tijd van zijn leven in de nagemaakte woonkamers en moet op alle banken zitten. “Kijk mama een mooie bank, daar kan Gijs mooi op zitten.” En dat dan keer 100. Gewoon te schattig! Gijs mag een mooie knuffel uitzoeken en we gaan wat eten. Ik ben serieus nog nooit in zo’n grote Ikea geweest. Volgens mij als je gewoon de normaal loopt en nergens stopt ben je serieus meer dan een uur onderweg. Ging echt nergens over.

Moe!

Terug bij het hostel merk ik pas hoe moe ik ben. Dingen als naar de Ikea gaan lukken al best maar de nasleep van de burn-out merk ik dan toch echt. Geeft niks want we doen Gijs op bed en gaan zelf ook lekker in bed liggen. Na de hele medley van Paw Patrol gezongen te hebben valt Gijs ook in slaap. Een paar uur laten gaan wij ook slapen. Ik heb echt een slechte nacht. Veel lawaai buiten en zo’n eerste nacht slaap ik sowieso slechter.

Ontbijten

Als we de volgende dag in de kleren zijn gaan we ontbijten. Wauw wat een drukte. Er wordt amper Nederlands gesproken tussen de mensen om ons heen en zelfs het ontbijt is gericht op de Duitse medemens. Geen probleem hoor! Het is een lekker ontbijt en valt me niks tegen.

Naar het centrum

We willen graag naar Nemo. Dat leek ons een uitje wat ook wel geschikt is voor Gijs. Bij het Hostel heb ik kaartjes voor de Metro geregeld en op 2 minuten lopen van het Hostel zijn we daar ook al. Het is maar goed dat Jan mee is hoor, ik snap dit soort ‘stadse’ dingen niet. Ik kom later die dag zelfs nog een keer vast te zitten. Had het kaartje niet goed gescand ofzo en kon er niet meer uit komen. Gelukkig was een mevrouw zo lief om het poortje nog even voor mij open te houden. Als mensen aan mij al niet konden merken dat we van het platteland komen dan was het wel dat ze het aan Gijs konden merken. Helemaal wild werd meneer van de metro en bij alle treinen, metro’s en andere bijzondere vervoermiddelen schreeuwde meneer: “Kijk mama! Een trein, een trein! Kijk!!” Jup, de boerenklungels zijn aangekomen in de stad.

Jup, de boerenklungels zijn aangekomen in de stad.

Met een peuter naar Nemo

Al vrij snel vinden we Nemo en gaan we naar binnen. Pff.. Wat een drukte! Mijn mannetje vindt het gelukkig al snel helemaal geweldig en rent heen en weer tussen de proefjes. Het grootste deel is echt nog te lastig hoor maar er zijn genoeg dingen die Gijs ook helemaal geweldig vindt. Bellen blazen, met water spelen, dingen laten ronddraaien, bouwen etc. Genoeg te doen! Ook voor peuters. Mijn enige nadeel was dat het toch echt wel heeeeel erg druk was. Maar ik vind het leuk dat het niet pers├ę kijken is maar vooral dingen doen. Spreekt kinderen echt aan.

En weer door

Na een paar uur heb ik het echt helemaal gehad. Lawaai daar binnen zeg! Ik had voor de zekerheid de draagzak meegenomen. Hij lag al een tijdje op zolder te verstoffen maar ben zo blij dat ik hem heb meegenomen. Een buggy leek me echt niet handig in de stad, een draagzak daarentegen wel. Eerst wilde meneer niet maar toen hij eenmaal zat was het goed en riep hij later dat hij de draagzak heel leuk vond. Voor de geïnteresseerden, ik heb een Boba 4G. Deze draagzak kun je gebruiken vanaf de geboorte tot en met 20 kg. Persoonlijk vind ik hem ideaal!

peuter-naar-amsterdam

Tijd om te gaan

We lopen nog even door de stad maar eigenlijk zijn we gewoon hartstikke moe! Aan de ene kant wil ik het liefst zoveel mogelijk van de stad zien maar aan de andere kant is het ook goed om te rusten als je moe bent. Op naar het Hostel dus. Daar aangekomen zijn we allemaal total loss en doen de rest van de avond rustig aan en slapen we allemaal als roosjes. Na het ontbijt van de volgende dag gaan we dan ook richting huis. Met een peuter naar Amsterdam is zeker leuk. We hebben een leuk weekend gehad. Maar doe mij maar Drenthe.

*In samenwerking met A & O Hostels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.