9 typische dingen die je in de herfst kunt doen

Heb jij ook zo’n lijstje met typische seizoensdingen die je wilt gaan doen? Ik wel! En ik deel mijn lijstje met typische dingen die je in de herfst kunt doen met kinderen.

9 x doen met kinderen in de herfst

Iets met kabouters

Ik vind kabouters echt bij de herfst passen. Hoe kneuterig en leuk is het om iets met kabouters te gaan doen. Voor de mensen uit Drenthe kun je natuurlijk naar Kabouterland in Exloo of het Rijk der Kabouters gaan maar er maar blijken er ook verschillende kabouterpaden te zijn. Zo is er een kabouterpad in het Drents-Friese Wold, een kabouterpad in Odoorn en blijkt er bij het Boomkroonpad in Borger ook een kabouterpad te zijn.

Fotoshoot in de bladeren

Vooral voor mensen die van fotograferen houden is dit natuurlijk een ‘must-do’. Het liefst op een ietwat zonnige herfstdag. Precies op het moment dat de de mooiste bladeren van de boom zijn gevallen en ze nog niet helemaal nat zijn gesmurried.

Herfstschatten zoeken in het bos

Ik hou van herfstschatten zoeken. Laarzen aan, naar het bos en de mooiste bladeren, eikeltjes en kastanjes zoeken. Op zoek naar paddenstoelen, spinnen of dierensporen.

Knutselen met herfstschatten

Eenmaal thuis kun je van je herfstschatten een mooie seizoenstafel van maken, of lekker knutselen met bladeren. Voor meer ideetjes kun je natuurlijk mijn Pinterest volgen šŸ˜‰

filmmiddag

Chillpakkie aan, dekentje over en lekker de hele middag Disneyfilms kijken. Zelf heb ik laatst met Gijs 101 dalmatiƫrs gekeken. Topmiddag gehad!

Appels plukken

Ik vind appels plukken toch wel de herfstactiviteit van het seizoen. Ik heb het geluk dat mijn ouders zelf een boomgaard hebben met oneindig veel appels.

wintercollectie-little-label

Appeltaart bakken

Heb je oneindig veel appels geplukt dan MOET je natuurlijk een appeltaart bakken. Bij mij thuis zo ongeveer een traditie. Elke herfst bak ik wel een stuk of 4 appeltaart met heel veel kaneel.

Pompoenen uithollen

Hier in Drenthe staan ze overal langs de straat in de verkoop. Pompoenen horen toch echt wel bij de herfst. Ze uithollen is dan een ontzettend leuke herfstactiviteit.

Museum bezoeken

Wil je naar het museum? Dan is de herfst daar natuurlijk het seizoen voor. Ik zette al een keer de leukste musea in Drenthe op een rijtje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.