Mijn herfst seizoenstafel met natuurlijke materialen

seizoenstafel-herfst

Ik hou van seizoenstafels en wil je graag mijn herfst seizoenstafel laten zien met natuurlijke materialen. Ook heb ik een paar inspiratiefoto’s voor je van leuke mensen op instagram.

Seizoenstafel

Als je net als ik interesse hebt in de antroposofische opvoeding volgens Waldorf dan is een seizoenstafel een must. Naast dat het ontzettend gezellig lijkt in huis is het voor kinderen een fijne houvast om een beetje duidelijkheid te krijgen in tijd en seizoenen. Antroposofisch speelgoed, is gemaakt van natuurlijk materialen zoals hout, wol, katoen en zijde en is niet bewerkt met chemische toevoegingen zoals bijvoorbeeld verven en lijmen. Het liefst is het speelgoed met de hand gemaakt in plaats van dat het in massa wordt geproduceerd. Wil je het helemaal volgens het ‘vrije school principe’ lees dan zeker dit artikel even. Ik er heb mijn persoonlijke draai gegeven. Ge├»nspireerd door Waldorf gemaakt door Elke.

seizoenstafel-herfst

Ik ben voor een houten basis gegaan, een onbewerkt houten schijf van de Intratuin. Die houten bogen had ik al, daar heb ik vorig jaar zelfs een artikel over geschreven. Je kunt natuurlijk prima voor iets anders gaan. Die houten poppetjes heb ik via Aliexpres besteld. Vast niet heel ‘Waldorf’ maar wel leuk. De rest heb ik van buiten gehaald. In de herfst is er natuurlijk veel te vinden. Kastanjes, eikeltjes, besjes en pompoenen. ’s Avonds zet ik er een paar kaarsjes op en dan is het een supergezellig geheel. We hebben via de bibiliotheek een aantal herfstboekjes geleend die ik er bij zet. Jeetje ik lijk bijna een perfecte moeder zo ­čśŤ

seizoenstafel-herfst

Inspiratie herfst seizoenstafels

Via mijn instagram zocht ik leuke afbeeldingen ter inspiratie. Ik mocht een aantal afbeeldingen laten zien van ontzettend leuke herfst seizoenstafels van natuurlijke materialen. Komt ie hoor:

Lonneke van my_perfect_chaos.
seizoenstafel-herfst
Geanne van Geanne79
seizoenstafel-herfst
Merel van Lerem13
seizoenstafel-herfst
Nienke van Mommy_and_the_young_brats
seizoenstafel-herfst

Vind je het niet geweldig leuk zo’n seizoenstafel? Heb jij ook eentje in huis staan?

2 Comments

  1. Ontzettend leuk Elke !
    Zo’n herfst tafereel : )
    Ik ben gastouder met een antroposofische inslag.
    Laarsjes aan, emmertjes mee, verzamelen maar en natuurlijk leuke herfstverhalen boekjes. Bobbie beer is wel mijn favoriet. Mooie tekeningen en het “riedeltje” van het rijmpje. Je website/blog staat onder mijn favorieten.

    1. Ja geweldig is dat he! Ik hou er van ­čÖé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.