11 x Knutselen met bladeren – herfst

herfst-knutselen-met-bladeren

Zoek je tips om te knutselen met bladeren? Ik zette er 11 op een rij. Heerlijk knutselen met deze mooie materialen uit de herfst.

knutselen-met-bladeren

Herfst: 11 x knutselen met bladeren

Leeuw van bladeren

Ideaal voor peuters en kleuters. Een leeuw met als bladeren de manen. Plak eerst de manen in een rondje en plak daarna de leeuwenkop op de bladeren.

knutselen-met-bladeren

Bladeren verven

Deze is ook leuk! Cynthia maakte deze bladeren. Kijk hoe leuk je ze kunt versieren. Stempelen met wattenstaafjes of decoreren met een penseeltje.

knutselen-met-bladeren

Blaadjeshaar

Ik vind deze toch echt wel heel erg leuk. Instajuffie maakte dit met haar kids. Laat ze zelf haartjes maken van bladeren. De printable vond ik hier.

knutselen-met-bladeren

Egeltjes met bladeren

Marianne en Eefz.journal hadden hetzelfde idee. Met heel weinig voorbereiding heb je toch een ontzettend leuke activiteit. Lekker plakken met de bladeren.

Tekenopdracht

Wat een kunstwerkje hè! Zoek het leukste blaadje uit en omlijn hem steeds met een andere kleur.

knutselen-met-bladeren

Gekke wezentjes

Leuke opdracht om de fantasie te prikkelen. Een paar wiebeloogjes, wat stiften en fantaseer er maar op los. Bedankt Miranda voor het idee.

knutselen-met-bladeren

Lampion van bladeren

Leg de gevonden bladeren tussen een lamineervel en lamineer het geheel. Tadaa! een lampionnetje.

Herfstschilderijtje

Stiekem heb ik deze foto gehaald uit een eerdere blog die ik heb geschreven. Ik kon hem niet laten liggen, dit leuke herfstschilderijtje. Zo kun je alle gevonden herfstpareltjes verwerken.

knutselen-met-bladeren

Bladeren stempelen

Leuk om met peuters en kleuters te doen maar ook voor de middenbouw is dit leuk, ze kunnen daarna misschien de verschillende onderdelen van het blad uitzoeken. Hoe dan ook vast een succes!

Bladeren plakken

Leuk voor in de klas, of thuis natuurlijk. Met, ik denk een soort dubbelzijdig tape(?) kunnen de herfstbladeren zo op het raam ter decoratie.

knutselen-met-bladeren

Herfstinsecten

Ik zou dit maken met de leerlingen uit de bovenbouw. Volgens mij een pittige opdracht. Het hoeven natuurlijk niet persé insecten te zijn. Je kunt het net zo goed met andere dieren doen.

1 Comment

  1. Hey Elke geef je hier ook verjaardagfeestjes in? Want dan willen we graag op onze site hebben onder dit kopje:https://www.natuurlijknoorden.nl/bezoek-drenthe/workshops-bezoek-drenthe/de-leukste-kinderworkshops-en-kinderfeestjes-in-drenthe/ Want dit ziet er echt leuk uit allemaal/zou een leuk kinderfeestje alla herfst thema zijn! Met vriendelijke groet, Natuurlijk Noorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.