Update: Een half jaar Curly Girl methode

Zo ongeveer een half jaar geleden begon ik ben de Curly Girl methode. Zie ik verschil? Welke producten gebruik ik? Tijd voor een update.

Een half jaar Curly Girl methode

Geen idee waar ik het over heb? Lees dan eerst mijn blog over hoe te beginnen met de curly girl methode. Op een gegeven moment had ik bijna het bijltje er bij neergegooid. Ik heb wat gewisseld in producten. Me heel veel ingelezen en heel veel uitgeprobeerd. Nu een half jaar later vond ik het wel leuk om er even weer wat over te vertellen.

Welke producten gebruik ik nu?

In mijn zoektocht naar de beste producten blijkt dus dat ik dus vooral producten zonder proteïne moet gebruiken. Proteïne maakt mijn haar pluizig en droog, terwijl bij andere curlies proteïne juist zorgt voor een mooie krul. Sinds ik daar achter ben is mijn haar echt al een heel stuk verbeterd. Ik gebruik momenteel de volgende producten:

Eigenlijk best wel een beetje budgetproducten. Alle producten zijn eigenlijk gewoon bij mij in het dorp te verkrijgen. Al moet ik zeggen dat ik de Novex lijn meestal online bestel.

Hoe doe ik mijn haar?

Eigenlijk was ik mijn haar zo’n 2 x in de week. Meestal 1 keer uitgebreid met een masker en alles er op en er aan en de andere keer was ik iets minder uitgebreid.

 1. Ik begin met het wassen van mijn haar met shampoo. Ik spoel het uit met lauw water
 2. Ik smeer er echt een hele dikke lading Novex mystic masker in.
 3. Ik knoop een oud shirt op mijn hoofd, dit heet ‘ploppen’. Op deze manier kan het masker goed in mijn haar trekken.
 4. Na minimaal een half uur spoel ik zo’n 80% van het masker uit, weer met lauw water. Ik knijp mijn haar een beetje droog met een microvezelhanddoek.
 5. Nu smeer ik de leave-in in mijn haar. Ik borstel pluk voor pluk en zorg er voor dat de krul er goed in zit.
 6. Elke pluk voorzie ik van een laagje lijnzaadgel. Het haar is nu vies nattig met gel. Het ziet er niet uit.
 7. Ik laat het voor 80% aan de lucht drogen.
 8. Ik doe mijn haar in een hoge staart en ga slapen.

Hoe ik mijn haar style

Over de styling ben ik nog niet 100% tevreden. Ik gebruik Nivea Curl Crème en ben daar eigenlijk best tevreden over. Het zorgt er in ieder geval voor dat mijn haar niet zo slap is. Wel merk ik dat het mijn haar soms wat droog maakt. Dus het kan best zijn dat ik over een tijdje toch eens wat anders ga proberen. Op de eerste dag draag ik mijn haar altijd los, de tweede, derde en vierde dag draag ik of mijn haar half vast of het in een knotje met een haarsjaaltje. Ik kocht een aantal leuke exemplaren via H&M.

Ben ik tevreden?

Ik ben eigenlijk wel tevreden. Ja, het kost tijd en het is een heel gepuzzel af en toe. Toch vind ik dat het waard. Ik ben benieuwd hoe het er na een half jaar uit ziet. Zal ik dan weer een update plaatsen?

2 Comments

 1. Hoi Elke,

  Ik zou over een halfjaar heel graag een update lezen! Ben benieuwd hoe het dan gaat met de CG-methode!

  Groet,
  Marlen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.