Tips voor een fijne zomervakantie thuis met kinderen

Voor veel kinderen en ouders is de zomervakantie een groot feest! Lekker genieten van het niks moeten, leuke dingen doen en op vakantie gaan. Maar wist je dat veel mensen en kinderen er best wel tegen op zien? Dat het echt niet voor iedereen leuk is? Daarom van mij een rijtje tips.

Geef structuur

Als elke schooldag op dezelfde manier verloopt, elke dag zo’n beetje hetzelfde is dan is 6 weken leegte wel heel lang. Misschien merk je wel dat je kindje je probeert uit te dagen, huilerig is of down. Hij is dan misschien zijn houvast een beetje kwijt. Kijk eens op welke manier je die structuur een beetje kan bieden. Misschien kun je de ochtenden en avonden hetzelfde laten verlopen als op schoolse dagen?
Voorbeeld van een ochtend: Ontbijten, aankleden, tanden poetsen en haren kammen, taakje doen, fruit met boekje, spelen, Lunch.

Laat het zien!

Ben je wel van plan om weg te gaan? Misschien mag je kindje ergens spelen of logeren. Laat hem duidelijk zien wanneer dit gebeurt. Ik hang hier in huis elk jaar deze planner op. En ja, ook voor mijzelf ja. Ik mag graag in 1 oogopslag zien wanneer we weg gaan, wanneer dingen zijn gepland en op welke dagen ik nog niks heb. Mocht je hem ook willen? Downloaden kan hier.

Plan dingen in

Zo’n 6 weken leegte is voor niemand goed. Maak samen met je kinderen plannen. En dat hoeft echt niet veel te kosten of een enorm gedoe te zijn. Een wandeling in het bos is al leuk genoeg. Mocht je ideeën zoeken, hieronder wat tips:

Ook tijd voor jezelf

Klinkt leuk zo’n volledige vakantie ingepland maar kan jijzelf ook een beetje opladen? Wekelijks mogen mijn kinderen even naar mijn moeder. Zo kan ik even een beetje opladen. Zo fijn!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ‘mijn goede start ‘. Lees meer hierover in het artikel die ik eerder hierover heb geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.