8 uitjes met het gezin in de herfst

Inspiratieloos wat uitjes betreft? Zoek je iets wat ook daadwerkelijk iedereen leuk vindt? Ik zette 8 uitjes voor het gezin in de herfst op een rijtje.

uitjes-gezin-herfst

8 uitjes voor het gezin in de herfst

Bioscoop

Een Disney- of Pixarfilm is volgens mij voor de hele familie leuk. Tenminste, ik vind dat echt geweldig ­čśë Geen zin om weg te gaan? Je kunt natuurlijk net zo goed een filmmiddag in huis houden. Telefoons weg, dekentje over en wat lekkers er bij.

Herfstwandeling

Een herfstwandeling maken hoort natuurlijk in stijl. Dus schaf voor de hele familie buitenkleding aan in een outdoor shop, koop voor jezelf een leuke regenjas met matching regenlaarzen voor dames en ga lekker het bos in. Gewoon wandelen, herfstschatten zoeken of picknicken.

Kasteelbezoek

Valt een beetje onder musea natuurlijk maar hoe leuk is het om een museum te bezoeken als gezin. Drenthe heeft ‘helaas’ maar 1 kasteel, namelijk het kasteel in Coevorden. Maar bij Drenthe over de grens heb je in Duitsland Kasteel Bentheim en Kasteel Clemenswerth op korte afstand.

Museum

Er bestaan genoeg musea die genoeg te bieden hebben, ook voor kinderen. Ik zette de musea in Drenthe al eens voor je op een rijtje. Bij goed weer is het Veenpark een aanrader.

Spelletjesmiddag

Middag is misschien wat overdreven. Een uur is voor veel kinderen en volwassen al meer dan genoeg. Mijn man en in zijn fan van Carcassonne. Heb je grote kinderen, dan is dat echt een leuk en redelijk kort spel.

Zwemmen

Zwemmen deden wij als gezin regelmatig. Drenthe heeft leuke binnenzwembaden.

Uit eten

Hoeft natuurlijk niet gelijk 3 gangen te zijn in een chic restaurant. Maar gezellig pannenkoeken eten of brunchen in van der Valk is ook al perfect als gezin. Tip! Ik zoek vaak kortingen en deals op internet. Sites als Groupon en Social Deal staan bij mij tussen mijn favorieten. Zo kun je soms tientjes besparen op een leuk uitje.

Hotelovernachting

Wil je nou echt uitpakken als gezin ga dan eens een nachtje weg. In veel hotels zijn familiekamers te boeken. Vaak zijn kinderen tot een jaar of 3 gratis en kunnen ze zo in een campingbedje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.