Review Kid K’NEX Safari Mates

review-kid-k'nex

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit heb gehoord van Kid K’NEX. Toen ik dan ook de mogelijkheid kreeg om er een review over te schrijven heb ik daar gelijk maar even gebruik van gemaakt. Benieuwd of het leuk is?

Spannende pakketjes

De eerste reactie van Gijs als er een pakketje ons huis binnenkomt is: “Is dat een cadeau voor mij?” Dat niet alles altijd een cadeau voor ons Gijs’ is valt dan ook vies tegen. Gelukkig was in dit geval het wel een cadeau voor Gijs. Sterker nog, wij mochten een set van Kid K’NEX uittesten.

Over Kid K’NEX

K’NEX kennen we allemaal wel denk ik? Zulk tijdloos speelgoed waar elke papa of mama die dit leest vast wel eens mee heeft gespeeld. Dingen bouwen met stokjes en tandwielen waardoor dingen kunnen draaien. Geweldig speelgoed! Blijkt dat er nu ook Kid K’NEX is. Hetzelfde concept alleen dan geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De Kid K’NEX bestaat uit grotere stukken die geschikt zijn voor de iets kleinere handjes. De stukken zijn stevig en zo gemaakt dat dit speelgoed ook járen mee kan gaan.

Bouwen

In het boekje staan een aantal voorbeelden die nagemaakt kunnen worden. Natuurlijk kun je ook je eigen fantasie gebruiken maar ik wilde maar gewoon bij het begin beginnen. Ik merkte dat het voor Gijs (die net 4 is) best lastig is om zelf zo’n poppetje in elkaar te zetten. Met wat hulp van mama lukte het wel.

Conclusie

Ik vind Kid K’nex ontzettend leuk spul. Het is stevig, tijdloos en leerzaam. Heb je meer sets dat heb je als kind wat meer vrijheid om je eigen bouwsels te maken. Het allerleukst is als je gewoon een flinke bak K’NEX hebt om mee te spelen. Dat is natuurlijk wel een flinke investering. Maar als je het mij vraagt zeker een goede investering. Hoort ook zeker thuis in het rijtje ‘speelgoed waar je kind jaren mee kan spelen‘.

*Dit product heb ik gekregen

3 Comments

  1. Wat een mooie grove knex!! Perfect voor ons zoontje Vik van 4, die oefent met zijn motoriek en kracht. Nu de duplo lukt is dit een prima volgende stap.
    Dan ziet het er ook nog eens super aantrekkelijk uit: “eeuw” zou hij zeggen tegen de leeuw.

  2. Ziet er leuk uit. De “grote” k’nexx nog zo moeilijk ivm alle kleine stukjes. Deze lijkt me dan ook ideaal. Ik denk ook dat het een goede investering zal zijn.

  3. Kid K’nex is inderdaad leuk! Na even hebben kleuters het vaak wel door, is mijn ervaring. Ik vind het alleen zo jammer dat deze K’nex er zo snel gebruikt uitziet. Dat is bij de gewone veel minder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.