10 x makkelijke herfsttraktatie voor op school knutselen

Herfst, herfst, wat heb je te koop! Voor jullie 10 x een makkelijke herfsttraktatie voor op school om te knutselen. Sommige gezond, sommige niet. Hoe dan ook zijn ze allemaal geweldig!

makkelijke-herfsttraktatie-voor-op-school-knutselen

Ach, natuurlijk is een zakje chips of ijsje net zo goed. Maar misschien heb je juist wel zin om (samen met je kind) een Fröbelmiddagje te houden in de de sferen van het najaar. Hoe leuk is het om zelf je herfsttraktatie voor op school te knutselen. Of je nu gaat voor gezond of een bommetje suiker. Er iets leuks en lekkers van maken kan altijd en hoeft zeker niet moeilijk te zijn.

10 x herfsttraktatie voor op school

Mandarijntjes

Het leuke aan mandarijnen is dat het op mini-pompoentjes lijken. Met een watervaste stift kun je enge gezichtjes tekenen op de mandarijn. Simpeler wordt het echt niet mensen.

Spooky fruit

Hebben we die leuke pompoentjes weer. Nu gepeld en met een steeltje van komkommer of paprika. Maar ik vind die spookjes van banaan toch wel ontzettend schattig!

Spinnen

Heerlijk zo’n spinnenweb. Neem een eierkoek als basis en met wat glazuur maak je een spinnenweb. Wat enge spinnen er boven op en het feest is compleet. Of ga je toch voor die enge donut. De leukste spin vind ik toch wel dat oreo koekje. Met wat dropveters als poten en eetbare oogjes (ik zag ze laatst ook bij de Wibra).

Leestip: Trakteren met doosjes rozijntjes

Creepy zoentjes

Ach die lekkere chocozoenen. Ik kan er serieus wel een doos van opeten. Met een beetje glazuurstift maak je er al snel een spookje van. Of ga voor zo´n schattig eikeltje zoals Cassandra van Momambition maakte. Ook nog eens heel simpel om te maken. En met deze zoentjes heb je niet gelijk 3 kilo aan suiker binnen maar niet gelijk iets gigantisch.

Egeltjes

Van eierkoeken maak je makkelijk egeltjes. Aan twee zijdes snijd je er een deel uit. Met wat hagelslag en plakgerei (boter, chocopasta of zoiets) maak je het egeltje compleet. De oogjes maak je makkelijk van chocoladebolletjes of zoiets.

Paddenstoel cakejes

De beroemde cakejes van Dr. Oetker zijn altijd een succes! Ook nog eens geweldig leuk om samen met de kinderen te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.