En ik dacht dat we gezond bezig

Gijs had al een tijdje last van zijn.. ja, stoelgang zeg maar. De dokter gaf mij advies wat ik niet had verwacht.

 

 

Ziek?

Gijs had al WEKEN last van zijn buik. Hij had al van die luiers vol zeg maar. Al weken lang, ik had al een paar keer contact gehad met de doktersassistent maar omdat Gijs goed at, goed dronk en verder niet ziek was keken we het nog even aan. Hij was ook een paar keer goed ziek geweest dus misschien was het nog een nasleep er van.  Alleen die vieze broeken waren niet zo leuk, soms waren het wel 4 op een dag. Not so fun! 

Toch naar de dokter

Toen het na een week of 4 nog niet over was heb ik toch de dokter maar gebeld, dat kon toch niet normaal zijn. Er moest het 1 en ander onderzocht worden maar de dokter gaf mij ook bijzonder advies. Hij zei dat ik hem wel wat extra vet mocht geven. Het was een probleempje dat vaker voorkwam onder peuters. Thuis ging ik googelen en kwam ik erachter dat Gijs veel herkenbaren symptomen had. We besloten om Gijs wat meer vet te geven.

En nu? 

Je gelooft het niet maar het is weer goed. Ik geef Gijs nu volvette melk, roomboter meer pindakaas en vaker wat vettigs. Ook hebben we Gijs minder drinken gegeven want Gijs dronk ook behoorlijk veel en dat bleek ook niet goed te zijn. 

Gezond bezig

Het gekke is dat ik altijd heel bewust met voeding bezig ben. Mijn focus lag  bij Gijs op het eten van groenten en fruit maar nu zie ik dat genoeg vet minstens zo belangrijk is bij die kleintjes. Toch gek dat je je zo op iets kunt verkijken.

  

Heb jij ook wel eens gedacht dat je goed bezig was terwijl dat helemaal niet zo was?  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.