Boodschappen doen. Waar en hoeveel zijn we kwijt?

Ik vroeg jullie laatst waar jullie de wekelijkse boodschapjes deden en hoeveel jullie gemiddeld daaraan uitgaven. Nog bedankt voor de reacties 🙂 Benieuwd waar wij de boodschappen doen en hoe dat gaat? Oja, ik wil nog even benadrukken dat dit geen advertentie is.

Woensdag shopdag

Op woensdag ben ik altijd lekker vrij. Heerlijk! Dit is denk ik mijn lievelingsdag ik mag dan ook uitslapen. Maar op woensdag doen we altijd de boodschappen. Soms bij de Lidl, daar vind ik het groente en fruit altijd heel goed maar meestal ga ik naar de Jumbo. Gewoon omdat ik een verwend meisje ben, ik wil melk van Campina, kwark van optimel en smeerkaas van Goudkuipje.

Naar de Jumbo

Omdat ik deze week nog vakantie heb ga ik lekker met Gijs op donderdag boodschappen doen. We doen een broodje tussen de middag en daarna vertrekken we. Ik ben altijd goed voorbereid. Heb een lijstje met de belangrijkste boodschappen opgeschreven en gaan! Ik moet snel zijn want rond half 2 wordt Gijs moe en dus vervelend en dan wil ik weer thuis zijn. Dus racen naar de Jumbo.

Sarah: Ik ben voor 2 volwassenen en een 4-jarige rond de €50,- per week kwijt. Als ik 1 x in de week boodschappen doe tenminste. Als ik elke dag ga zo’n €20,- per dag.
Ik ga altijd naar Boni en Plus en koop ook gewoon luxe artikelen en van de meeste dingen de merken, gewoon omdat wij dat lekkerder vinden.
Ik maak er een uitdaging van het te redden binnen de €50,-.. (Eerder waren we knetter veel geld kwijt bij de winkel, vond ik zonde..) 
Sowieso shop ik uit de folders, anders heb ik ook geen inspiratie voor de week.
(In die €50,- zitten geen langdurig te gebruiken artikelen, als shampoo, vaatwastabletten enz).

Patricia: Ik doe de ene keer voor 35 en de andere keer 45 euro boodschappen bij de Plus meestal voor mij alleen. Let heel eerlijk niet op de kleintjes. Aan het eind van de maand doe ik dat wel en doe ik vaker boodschappen bij Aldi of Lidl. 

Harmke: Ik doe iets niet goed.. Als ik boodschappen doe voor een hele week ben ik sowieso €100 kwijt (jumbo) ? twee volwassenen en een kind van bijna twee….. Tips?? Zelfs als ik naar de Aldi ga ben ik veel kwijt..

Zijn jullie koters ook alleen maar bezig met dat ding proberen te pakken? 

In totaal was ik du € 64,98 kwijt. Dit is voor ons wel gemiddeld. Ik koop luiers, schoonmaakartikelen, wasmiddel en dat soort dingen vaak bij Kruidvat of op Bol.com dus die zijn niet inbegrepen.

Annemarie: Ik doe boodschappen bij de Plus in Klazienaveen voor €60 voor 4 personen inclusief luiers. Goed op de kleintjes letten zoals mijn oma mij leerde helpt echt. Plus ieder weekend de folders doorbladeren. Heel soms houden we toch ook werkelijk geld over aan het einde van de week.

Saskia: Ik doe boodschappen bij de Aldi in klazienaveen, ik ben met 4 personen rond de 60 euro kwijt. (Voor de 4e persoon alleen billendoekjes).

Marjolein: Ik doe m’n boodschappen waar het me uitkomt. Vaak is dat bij de jumbo, maar ik haal ook regelmatig aanbiedingen bij de AH en de lidl. Voor 2 volwassenen (en 2 katten) ben ik dan ongeveer 50 euro per week kwijt. En we eten zeker gezond en gevarieerd ?

Wat heb ik gekocht?

Bij de boodschappen zit voor de hele week avondeten. Ik zorg altijd dat er minimaal 200 gram groente per persoon in het avondeten zit. Zo niet dan doe ik er nog een salade bij. Zo aten wij op donderdag zelfgemaakte pizza daar doe ik al best wel wat groentes op maar ik doe daarnaast nog een salade. Ook fruit neem ik altijd voldoende mee. Sommige dingen neem ik mee omdat ze in de aanbieding zijn. Zoals page toiletpapier was in de aanbieding, normaal gesproken zou ik het huismerk meenemen. 

En ben jij ongeveer evenveel kwijt? Laat het me weten 🙂

 

1 Comment

  1. Wij zitten met ze drieën ongeveer op 75 euro per week ex luiers, tanken etc al met al op 200 euro zonder gekke dingen te hebben gedaan.
    Wat je verteld over de kado’s tijdens feest en verjaardagen doen wij het niet anders zijn zelfs nogal impulsief want het was toch zijn 1e verjaardag… eenmalig blijft het wel, een auto van 380 euro en wat pawl patrol speelgoed ook goed voor 150 euro bij elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.