Bloemen knutselen voorjaar/lente voor peuters en kleuters

bloemen-knutselen-lente

Bloemen zijn toch het toppunt van de voorjaar en de lente. Dus speciaal voor jullie 10 x bloemen knutselen met onze peuters en kleuters.

Bloemen-knutselen-voorjaar-lente-peuters-kleuters

Bloemen stempelen

Stempelen is toch voor veel kinderen na het vingerverven een eerste aanraking met verf. Het vraagt van kinderen nog niet zoveel techniek als een kwast vasthouden maar stempelen is wel de eerste stap naar het werken met verf en materialen. Hoe leuk is het dan om toch resultaat te hebben in de vorm van bloemen. Met een toiletrolletje stempel je de bladeren van een bloem. Of wat dacht je van het stempelen van tulpen met een vork. Met aardappelen stempelen is ook altijd een hit bij peuters en kleuters.

Vouwen

Vouwen vraagt al wat meer van een kind dan stempelen. Vouw een tulpje door een rietje heen of vouw een tulp volgens een stappenplan. Maak er een mooi geheel van door bladeren en een leuke achtergrond er bij te knutselen. Ook leuk voor Moederdag als je het mij vraagt.

Bloemen knutselen, knippen, plakken en verven

Voor de kleinsten is het verven van een wc-rolletje al een hele opgave. Terwijl je met de grotere kleuters best al bloemen kunt knutselen met meerdere technieken. Verven en plakken van notendoppen of maak een hyacint van papier.

Propjes scheuren en plakken

Ik weet nog dat ik dit als kind zelf erg lastig vond om die propjes te maken. Eigenlijk vond ik het een heel vervelend werkje. Maar er zijn natuurlijk kinderen genoeg die hier enorm van genieten. Kleine reepjes scheuren van crêpe papier en er daarna propjes van maken. Je kunt er bloemen van maken voor op het platte vlak of juist in 3D werken en er een mooie hyacint van maken.

Meer knutseltips zien voor het voorjaar en lente? Kijk dan eens bij het knutselen van deze schattige kuikentjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.