10 x kuikentje knutselen met peuters en kleuters

kuikentje-knutselen

Thema lente of Pasen, of gewoon lekker thuis knutselen. Kuikens horen toch echt bij deze periode. Daarom 10 x een kuikentje knutselen met peuters en kleuters.

kuikentje-knutselen-peuters-kleuters

Kuikentje van wol

Door een ovaal kartonnetje te omwikkelen met wol en er oogjes op te plakken kun je heel makkelijk een heel schattig kuikentje maken. Naast dat het gewoon leuk is om te doen is het ook nog eens heel goed voor de fijne motoriek.

kuikentje-knutselen-peuters-kleuters

Paasmandje

Hoe schattig is dit mandje in de vorm van een kuikentje. Met een stevig vouwblaadje, een beetje papier, lijm en een schaar kom je al een heel eind. Alleen de paaseitjes ontbreken nog.

Kuikentje knutselen van mais

Ik hou van werken met natuurlijke materialen. Mais is niet persé materiaal wat bij de lente hoort maar wel heel erg leuk om mee te werken. Door ze op het papieren kuikentje te plakken heb je een heel schattig eindresultaat en werk je ook nog eens aan de fijne motoriek 😉

Kuikentje vouwen

Door het basisvouwsel schuine vouw te vouwen heb je de basisvorm al klaar. Vouw een klein hoekje er aan, daar komen de pootjes. Met een oogje en een snaveltje is het helemaal af. Op die manier kun je er natuurlijk een kip en een haan bij maken.

kuikentje-knutselen-peuters-kleuters

Verven met vork

Lekker met een vork op het papier verven. Welk kind wil dat nou niet. Leuk om op deze manier met verschillende materialen te verven. Een paar wiebeloogjes, een snaveltje en pootjes er op en voilà!

Kuikentje beplakken

Het ei van het kuiken hoeft ook zeker niet wit te blijven. Laat de peuters en kleuters lekker met plaksel en figuurtjes aan de gang gaan.

Knutselen met eierschalen

Wat doe je al die eierschalen die over zijn gebleven van het paasbrunch? Juist, lekker knutselen. Leuk om op deze manier met natuurlijke materialen te werken.

kuikentje-knutselen-peuters-kleuters

Stempelen

Stempelen is altijd leuk. Of het nu een kippetje is, een ei of een kuikentje. Het resultaat kan niet mislukken.

kuikentje-knutselen-peuters-kleuters

Kuikentje uit een ei

Kiekeboe! Daar komt het kuikentje uit het ei. De kleurplaat van een gebroken ei vond ik hier. Met 2 ronde vouwblaadjes maak je makkelijk een kuikentje.

Kuikentje van cirkels

Nog zo’n leuke vouw- en plakopdracht. Maar nu eentje met cirkels. Een snaveltje, oogje en pootjes er aan en het chickie is klaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.